AV media
Image default
Media

Maak ouderen bezoeken in je zorginstelling weer mogelijk

Maak ouderen bezoeken in je zorginstelling weer mogelijk

 

Heb je een eigen zorginstelling waarin ouderen verblijven? Dan is het vast moeilijk om te zien hoe verdrietig en eenzaam zij zich de afgelopen maanden hebben gevoeld. Het aantal bezoekers is beperkt om te voorkomen dat het Coronavirus bij de ouderen toeslaat. Zij behoren tot de risicogroep en zijn daardoor extra vatbaar voor het virus. Toch gun je het je patiënten om meer tijd door te brengen met hun dierbaren. Gelukkig zijn er een aantal manieren om meer bezoekers te toe te staan zonder dat het ten koste gaat van de gezondheid van de ouderen. 

 

Voorkom drukte

Allereerst wil je natuurlijk voorkomen dat er te veel familieleden, kennissen en vrienden tegelijkertijd op bezoek komen bij de ouderen. De instelling kan een te grote hoeveelheid aan bezoekers op hetzelfde moment namelijk niet handhaven. De maatregelen zijn dan moeilijk te handhaven. Dit probleem is eenvoudig te voorkomen door een goede planning te maken waarin je de bezoekers zoveel mogelijk verdeeld. Een digitale bezoekersregistratie houdt alles overzichtelijk en netjes bij.

 

Registreer bezoekers automatisch

Een ander probleem is dat de recepties vaak te maken krijgen met een lange rij aan wachtende patiënten en bezoekers die geholpen willen worden. Vooral in de huidige pandemie is het raadzaam om het aantal  mensen aan de receptie zo beperkt mogelijk te houden. Een toegangsregistratie kan daarom beter via een app dan fysiek,

 

Verzorgingshuizen hebben het moeilijk tijdens de pandemie. Ouderen hebben steeds minder bezoek door de strenge maatregelen die ook in de zorginstellingen gelden. Zij behoren tot de risicogroep en zijn extra kwetsbaar voor het Corona virus. Toch kunnen zorginstellingen het één en ander doen om toch wat bezoekers toe te staan. Het beste hulpmiddel is een digitale app dat alle bezoekers registreert en waar zij zichzelf kunnen aanmelden. Daarnaast moet een goede planning voorkomen dat er uiteindelijk toch te veel bezoekers op het juiste moment bij de ouderen op bezoek komen.

 

https://www.economy.nl/