AV media
Image default
Aanbiedingen

airco-vervangen

Huiseigenaar zijn komt met moeilijke beslissingen. Hoewel we allemaal hebben gehoord dat investeren in een huis de waarde ervan verhoogt, kan het een moeilijke keuze zijn om te beslissen waar en hoe dat te doen. Moet je de keuken updaten? De kelder afmaken? Het antwoord is niet altijd eenvoudig.

Als het gaat om uw HVAC-systeem, wordt het besluitvormingsproces nog moeilijker. Tenzij u een getrainde HVAC-technicus bent, kan het moeilijk zijn om te zeggen of een defecte airconditioning nieuwe batterijen in de thermostaat nodig heeft of een uitgebreidere reparatie. Voor huiseigenaren met oudere airconditioners wordt vaak de beslissing genomen om het apparaat te repareren of volledig te vervangen.

Airco vervangen? Dit zijn de redenen

Kiezen om uw oude airco te vervangen, is een belangrijke beslissing. Moderne airconditioners kunnen meer dan vijftien jaar meegaan, dus het is van cruciaal belang dat u de juiste unit kiest voor de koelbehoeften van uw huis. Het is geen overhaaste beslissing. Maar als uw oudere airco op een dag van 100 graden kapot gaat, heeft u misschien geen keus. U moet snel een beslissing nemen.

Net als een oude auto vertonen airconditioners tekenen van defect voordat ze daadwerkelijk falen. Door aandacht te besteden aan de prestaties van uw oudere airco, kunt u zich voorbereiden op de aanschaf van een nieuwe unit voordat u deze nodig heeft.

Hier zijn de vier belangrijkste tekenen dat uw airconditioning het einde van zijn levensduur nadert.

Uw airconditioner is meer dan tien jaar oud

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar als uw airco ouder wordt, moet u zich voorbereiden op de aanschaf van een nieuw apparaat. In tegenstelling tot ovens staan ​​airconditioners vaak buiten en worden ze het hele jaar door blootgesteld aan extreme temperaturen, wat hun levensverwachting verkort. Moderne airconditioners gaan tussen de 15 en 20 jaar mee en oudere airconditioners gaan ongeveer 10-12 jaar mee.

De gezondheid en efficiëntie van uw airco hangt af van een aantal factoren, waaronder of u de unit al dan niet goed hebt onderhouden gedurende zijn hele levensduur. Als u de jaarlijkse airco-tune-ups hebt overgeslagen, kan de levensduur van uw airco korter zijn dan de bedoeling was. De levensduur kan ook worden beïnvloed door hoe vaak u het apparaat gebruikt, hoe warm en vochtig het wordt in het gebied waar u woont en of het apparaat al dan niet de juiste maat had toen het voor uw huis werd gekocht  .

Als u uw airconditioner gedurende zijn hele levensduur in goede staat hebt gehouden, moet u na ongeveer 10-15 jaar een vervanging verwachten. Houd er rekening mee dat naarmate uw airconditioning ouder wordt, de mechanische onderdelen na verloop van tijd niet meer beschikbaar of verouderd kunnen raken. Als u een kapot onderdeel niet kunt vervangen, moet u een nieuwe eenheid aanschaffen.  

Uw airconditioner gaat vaak kapot

Als u jaarlijkse airco-afstellingen krijgt van gekwalificeerde technici, mag uw airconditioner in de zomer geen storingen ondervinden. Veel voorkomende airco problemen worden veroorzaakt door een gebrek aan onderhoud, en als u uw apparaat onderhoudt, worden ze voorkomen. HVAC-technici kunnen ook preventief eventuele problemen met uw airconditioning opsporen en corrigeren voordat het zomerseizoen begint.

Met dit in gedachten is het een reden tot bezorgdheid als uw airconditioning ondanks regelmatig onderhoud meerdere malen defect raakt. U hebt misschien niet onmiddellijk een vervanging van de airconditioning nodig, maar u moet zich erop voorbereiden voor het geval uw apparaat onbruikbaar wordt. 

Frequente storingen betekenen ook frequente reparaties, en de kosten van die reparaties kunnen oplopen. Op een gegeven moment kan het goedkoper zijn om een ​​nieuwe eenheid aan te schaffen in plaats van geld te steken in dure reparaties – vooral als uw garantie is verlopen. 

Uw energierekening is enorm gestegen

Tenzij er plotselinge veranderingen zijn in het energieverbruik van uw huis, zou uw energierekening elke maand ongeveer hetzelfde bedrag moeten blijven, een beetje fluctuerend voor het oven- en airco seizoen. Als uw gewoonten over energieverbruik hetzelfde zijn gebleven, maar uw maandelijkse factuur aanzienlijk is gestegen, is het misschien tijd voor een nieuwe airconditioner.

Hogere energierekeningen kunnen erop wijzen dat uw airconditioner niet goed werkt of minder efficiënt wordt. Energierekeningen beginnen vaak te stijgen naarmate een airconditioner ouder wordt, dus de twee problemen kunnen verband houden. 

Een of twee keer een hoge energierekening ontvangen, is geen reden tot ongerustheid. Als uw energierekening echter stijgt en niet daalt, moet u misschien op zoek gaan naar een nieuwe airco.

Uw airconditioner gebruikt R-22 Freon

Vanaf 1 januari 2020 wordt Freon niet langer geproduceerd. Dit klinkt misschien niet zo erg, maar het kan uw huis meer beïnvloeden dan u denkt! Als u een airconditioner bezit die ouder is dan tien jaar, gebruikt deze waarschijnlijk een koelmiddel dat bekend staat als R-22 Freon. R-22 blijkt negatieve effecten te hebben op het milieu en het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) stelt het geleidelijk buiten gebruik.

Als je airco freon gebruikt, raak dan nog niet in paniek. U kunt uw airco nog steeds houden en gebruiken, zelfs als 2020 eraan komt. U moet zich echter voorbereiden op een vervanging. Als uw airconditioner na 2020 kapot gaat en een Freon-vulling nodig heeft voor de reparatie, is er geen beschikbaar. Op dat moment moet u uw airco vervangen door een unit die geen R-22-koelmiddel gebruikt.  

Een nieuwe airco hoeft geen onverwachte aankoop te zijn. Door aandacht te besteden aan de prestaties van uw airconditioner, weet u wanneer het tijd is om u voor te bereiden op een vervanging van de airconditioning.

Als u vermoedt dat uw airco het einde van zijn levensduur nadert, bel ons dan ! Onze ervaren HVAC-technici kunnen u helpen bij het vinden van de juiste airconditioner voor de prijsklasse en koelbehoeften van uw huis.

Opties voor airco vervangen

 

Dus, is een airconditioner geschikt voor u? U moet uw eigen cijfers gebruiken om de exacte kosten te berekenen op basis van uw omstandigheden, maar er zijn zeker bepaalde situaties waarin een mobiele airco heel logisch is.

Het is een geweldige optie wanneer:

  • Je hebt lastige ramen. Of ze nu te klein zijn, te hoog of niet goed openen, in deze lastige situaties kun je veel gemakkelijker een afvoerslang op zijn plaats krijgen dan een vol raam.
  • Je houdt van natuurlijk licht. Als u uw raam de hele zomer niet wilt blokkeren – of u het nu wilt openen voor af en toe wat frisse lucht of omdat u de zon wilt binnenlaten – zal een draagbare unit uw ramen niet blokkeren. Dit is vooral belangrijk in kamers waar er maar één is.
  • Uw VvE is erg restrictief. Sommige condo- en appartementsgemeenschappen hebben zeer strikte regels over wat u aan de buitenkant van uw huis kunt doen, en dit kan het verbieden van lelijke raampartijen omvatten. Dit is ook vaak het geval in historische gemeenschappen die de sfeer van de buurt willen behouden. Als dit voor u het geval is, is een draagbare airconditioner wellicht de oplossing waarnaar u op zoek was.
  • In een deel van uw huis heeft u spotkoeling nodig. Als u centrale lucht heeft die in sommige kamers niet goed werkt, kan draagbare airconditioning helpen om de hotspots comfortabel te houden. Het is een geweldig aanvullend systeem, vooral in kleine kamers die u kunt afsluiten.
  • U wilt gewoon een goede nachtrust krijgen . Als u een van die geharde zielen bent die de hitte overdag niet erg vindt, is een draagbare eenheid waarschijnlijk zeer geschikt voor gebruik in uw slaapkamer. Als u het slechts een deel van de dag gebruikt, en in een beperkte ruimte, houdt u de kosten laag en blijft u koel wanneer u dit het meest nodig heeft.
  • Je leeft in een vochtig klimaat. Draagbare airconditioningunits helpen ook om uw ruimte te ontvochtigen, waardoor uw kamer op zwoele dagen nog comfortabeler wordt. Als u in een droog klimaat leeft, kunt u in plaats daarvan een verdampingskoeler proberen, die in het algemeen minder elektriciteit verbruikt.

Mobiele airco’s kunnen opmerkelijk handig zijn voor veel huiseigenaren en huurders, en ze zijn een betaalbare manier om een ​​beetje koele lucht in uw woonruimte te brengen. Ze kunnen ook een redder in nood zijn als uw gewone airconditioner kapot is – u kunt ze snel weer aan de praat krijgen terwijl u op reparatie wacht. Als u besluit om draagbare airconditioning eens te proberen, meet dan uw kamer op zodat u een eenheid koopt die de juiste maat heeft voor de ruimte, en u zult waarschijnlijk de hele zomer genieten van een comfortabel huis. Meer weten over een specifieke mobiele airco? Bekijk de beste LG airco test van 2021!