AV media
Image default
Beauty en verzorging

Kan borstvoeding geven nog na een borstvergroting?

U heeft pas uw eerste kindje op de wereld gezet en u heeft gemerkt dat uw borsten nogal wat geleden hebben tijdens uw zwangerschap en de erop volgende borstvoedingsperiode. Nu de zomer eraan komt, wilt u het liefst een borstvergroting ondergaan zodat u zich weer zekerder in uw vel voelt. Toch sluit u niet uit dat er nog een ander kindje in uw leven zal verschijnen. Kunt u echter nog borstvoeding geven na een borstvergroting?

Borstvoeding na een borstvergroting

Bij een vergroting van de borst wordt er niks veranderd aan de borstklier. Borstvoeding na een borstvergroting zou dus geen probleem moeten zijn. De melkklieren in uw borst worden met rust gelaten, omdat het borstimplantaat in de meeste gevallen achter uw borstspier ingebracht wordt. De melkproductie voor een pasgeboren kindje kan hierdoor gewoon plaatsvinden. Houdt hierbij wel rekening met het feit dat sommige vrouwen überhaupt geen borstvoeding kunnen geven. In Nederland ligt dit percentage op een kwart van alle vrouwen.

Borstvoeding na een borstlift

Een borstlift is een andere operatie dan een vergroting van de borst, aangezien dit een behandelingsmethode is om hangende borsten hun kracht terug te geven. Door het slapper worden van uw huid door ouderdom of na een periode van veel afvallen (na uw zwangerschap bijvoorbeeld), dan kunnen uw borsten gaan hangen. Voor een natuurlijk resultaat kunt u dan beter voor een borstlift kiezen. Let wel op: dit kan gevolgen hebben voor borstvoeding. U verplaatst namelijk bij deze behandeling ook de plaats van uw tepel, wat gevolgen heeft voor de melkgangetjes. Of een borstlift beter is dan een borstvergroting in uw situatie zullen de artsen bij kliniek Dr. Wim Danau graag met u doornemen.

Na borstvoeding een borstvergroting

Na een zwangerschap overwegen veel vrouwen een vergroting van de borst om zich weer zeker te voelen. Hoe lang echter na borstvoeding kunt u een behandeling inplannen? Hier is geen exacte tijd voor te geven, maar een goede indicatie zou zijn zes maanden na het stoppen met borstvoeding.

https://danau.be/