AV media
Image default
Entertainment

Laat jouw leerlingen de leukste schoolreis beleven!

Je kunt een schoolreis of ander uitje met kinderen op meerdere manieren invulling geven. Zo kun je een bezoek brengen aan een pretpark, een leerzame natuurwandeling maken of de uiteenlopende diersoorten in de dierentuin bekijken. Vandaag de dag kiezen nog verrassend weinig scholen of ouders voor een schoolreis naar een locatie bij het water. Als je echter kiest voor de BillyBird-parken gaan natuur, speelactiviteiten en waterpret hand in hand.

Water ontspant en vermaakt

Als begeleider van een schoolreis is jouw eerste gedachte natuurlijk niet het ontspannen. Het kan echter wel een mooie bijkomstigheid zijn! De kinderen vinden het namelijk net zo heerlijk als de volwassenen om lekker in het water rond te dobberen. Ze zullen er ongetwijfeld niet zo bewust mee bezig zijn, maar het ontspannende effect zal ze zeker niet ontgaan. Na een dag lang heerlijk in het water te spelen gaan hun kinderhersens ook in de relaxmodus, wat ook de slaap en de algehele gezondheid van de kinderen bevordert. Sterker nog, het effect van water op de gezondheid van mensen wordt nauwkeurig onderzocht vanwege de vele positieve bijkomstigheden.

Werk aan de motorische vaardigheden van de kinderen

Uitjes gedurende het schooljaar hebben doorgaans een educatief karakter; de kinderen zitten er immers om te leren! In het geval van een schoolreis is het devies echter vaak plezier maken. Een schoolreis naar een BillyBird-park waar water centraal staat, laat echter ruimte voor educatieve stimulatie. Door in het water te zwemmen en te spelen, oefenen kinderen namelijk ook hun motorische vaardigheden. Hier hebben ze, mits ze deze goed trainen, hun leven lang baat bij. Zwemmen is een van de beste activiteiten om hieraan te bouwen.

Lekker in de zon in het water

Een schooluitje naar een BillyBird-park heeft nog een groot voordeel. Deze recreatieve parken en buitenzwembaden in Noord-Brabant of Limburg zijn heerlijk in de open lucht, waar je je voordeel kunt doen met de frisse lucht en zonneschijn. Zeker in de zomermaanden krijgen jij en je leerlingen dan ook een heerlijke dosis vitamine D mee. Zo laden jullie weer helemaal op!

https://billybird.nl/hemelrijk/