AV media
Image default
Woningen

In 5 stappen van uw droomslaapkamer!

Niets is immers interessanter dan lang in bed liggen? Als je slaapkamer tenminste een fijne ruimte is. Hoe maak je van de slaapkamer een oase van rust en een plek om nieuwe kracht op te doen? We geven je veel tips.

Van het start

Wilt u niet reviseren? Dan kan een beetje frisheid de wereld uniek maken. Geef het plafond, de plint en het kader een nieuwe laag. Nieuwe vloeren en nieuwe verf- of behangstroken op de muren maken het uiterlijk ook compleet anders. Opmerking: deze kleine ingrepen kunnen ook veel kosten, dus houd rekening met uw budget.

Kabinet in overvloed

Als je nooit iets in je slaapkamer hebt, zijn het kasten. Alleen: de kleerkast neemt veel ruimte in beslag, terwijl de slaapkamer steeds kleiner wordt. Het verstandig kiezen van de ingebouwde kast kan de oplossing zijn. Ben je handig? Er zijn veel handleidingen online, dus u kunt uw eigen inbouwkast maken. Als je slaapkamer groot is, kun je een inloopkast overwegen. Ook zonder hoog plafond kan dit achter het hoofdeinde. Met een beetje creativiteit kun je ver komen.

Overweeg om te douche in de slaapkamer

Als je van decoratie houdt, kun je in de slaapkamer douchen. Het is meestal nodig om buizen te leggen, wat een moeilijke taak is, maar het resultaat is er meestal. Daartoe moet u een goede professional inhuren, want deze klus is niet eenvoudig.

Laat licht binnen

Er is veel lichtinval, maar zorg er wel voor dat je de slaapkamer voldoende dimt. Open deuren, zeker als je een balkon of terras hebt, geven je een fantastisch gevoel. Op een zonnige dag kun je een nieuwe dag vol energie beginnen.

Besteed aandacht aan het type verlichting

Deze drie soorten verlichting zijn meer dan voldoende in de slaapkamer:

1. Basisverlichting: Plafondlampen kunnen hier goed hun werk doen. Inbouwspots zijn een goed alternatief.

2. Verlichting naast het hoofdeinde: zorg hier voor zachte verlichting. Dit zorgt voor een sfeer in de kamer en u kunt ’s nachts gemakkelijk lezen.

3. Leeslampjes: ook aparte leeslampjes zijn mogelijk. Een aparte, dimbare lamp kan echter een aanvulling zijn.

 

Weg met die kleerkast

Verwijder indien mogelijk de kledingkast uit de slaapkamer. Zo creëer je meer rust in de kamer en voorkom je geknoei met een stapel losse kleding in de slaapkamer.

Deze kleine ingrepen zullen al verrassende resultaten opleveren. Heb je geheimen om een ​​slaapkamer te maken die een kopie waard is?

We wensen het graag u een droom.

 

https://be.propenda.com/keyword/volledige-slaapkamer.html