AV media
Image default
Eten en drinken

Belgische tomaten: het rode goud

Naast ons gele goud (de enige echte Belgische frietjes), heeft België nog heel wat andere topproducten in zijn portefeuille. De tomaat is een geliefde vrucht in ons Belgenlandje en is een van de populairste groentesoorten van ons land. Tomatenteler Paul Stoffels draagt met zijn kwekerij in Rijkevorsel, in de provincie Antwerpen, zijn steentje bij in de voorziening van Belgische tomaten.

Lokale producten die het land veroveren

Dat steentje mag je trouwens gerust als een omvangrijke kei zien. De tomatenkwekerij telt maar liefst 30 hectare grond. Op deze oppervlakte worden diverse soorten Belgische tomaten gekweekt, elke met hun unieke, vorm, kleur en smaak. De groenten worden verdeeld over heel Vlaanderen, met een sterke focus op de provincie Antwerpen. De tomaten zijn niet enkel bij particulieren geliefd, maar worden ook enthousiast onthaald in vele vooraanstaande horecazaken. Om de versheid te garanderen, plukt Stoffels tomaten de vruchten pas van zodra ze een bestelling binnen krijgen. Zo zijn de tomaten nog kraakvers wanneer ze op uw bord belanden.

Een hart voor het milieu

De kwekerij in Rijkevorsel combineert technologie met ouderwetse mankracht. Zo worden de Belgische tomaten met de hand geplukt zodat ze niet worden beschadigd. Dankzij gasmotoren voorziet het bedrijf zichzelf in energie en creëren ze het optimale klimaat waarin de tomaten kunnen groeien en rijpen. De CO² die hierdoor vrijkomt, wordt verwerkt door de tomatenplanten en omgezet in zuurstof. Het overschot aan opgewekte elektriciteit, geven ze terug aan het net, zodat andere bedrijven of gezinnen er gebruik van kunnen maken.

Ontdek het lekkers van bij ons

Ben je benieuwd naar de werking van dit op en top Vlaamse bedrijf? Neem contact op of vraag een rondleiding in de serres aan. Het loont beslist de moeite de ontdekken waar ze de drive vandaan halen en hoe een organisatie van dergelijke grootte de dingen aanpakt. Onze nieuwsgierigheid is alvast gewekt, die van jou ook?

https://www.stoffels-tomaten.be/