AV media
Image default
Zakelijk

Waarom je zeker videomarketing moet in zetten

Met online marketing zijn de meeste bedrijven inmiddels wel bekend. Het kan eigenlijk ook niet meer ontbreken, want met online marketing activiteiten kun je veel meer aandacht generen voor jouw bedrijf. Of je dit nou zelf doet of een online marketing bureau hebt ingeschakeld, de effecten zul je vast wel hebben gemerkt. Iets wat niet iedereen aanbiedt en waar je wat minder over hoort is videomarketing. Toch zou je dit ook zeker moeten inzetten als je jouw bedrijf wil promoten en meer conversies wil behalen. Weten waarom? Wij hebben het hieronder voor je op een rijtje gezet!

Bewegende beelden zeggen meer

Als je video marketing gaat inzetten, dan ga je je bezig houden met veel bewegend beeld. Dankzij video’s kun je meer betrokkenheid creeëren en meer verkopen stimuleren. Video is steeds belangrijker geworden voor bedrijven. Klanten willen graag video’s zien om hun vragen beantwoord te krijgen. Maar waarom moeten het dan video’s zijn? Bewegend beeld zegt veel meer dan tekst of een foto.

Gebruik maken van video

Uit onderzoek is namelijk naar voren gekomen dat klanten veel liever video’s bekijken dan dat ze bijvoorbeeld een bedrijf moeten bellen. Daarnaast willen klanten liever met video’s op de hoogte worden gebracht over informatie van het bedrijf. Luister dus naar je klanten en ga ook video’s inzetten!

Nog niet overtuigd? Het is inmiddels ook duidelijk dat een video op een landingspagina je conversies tot wel 80% kan verhogen. En meer conversies is uiteindelijk toch ook wat jij graag wil?

Video’s inzetten

Als je video’s wil gaan inzetten is het belangrijk om op een paar zaken te letten. Wanneer ga je jouw klanten targeten met video’s? In welke fase is dit en wat voor soort video past hier dan bij? Je moet de video goed aanpassen aan de behoefte van de klant. Aan het begin wil de klant meer informatie over het bedrijf bijvoorbeeld en in een latere video kun je de klant er weer van overtuigen om een aankoop te doen.

 

Wil jij nou ook video’s gaan inzetten maar weet je nog niet hoe? Schakel dan een videoproductie bedrijf in! Zij kunnen prachtige video’s voor je maken en je ook helpen met het bedenken van de concepten. Succes!