AV media
Image default
Foto

Ooglidcorrectie

Wanneer je ouder wordt, gaat je huid slapper worden. Daarnaast krijg je ook meer rimpels en kunnen je oogleden gaan hangen door de slappere huid. Hierdoor lijkt het vaak alsof je een beetje vermoeid en somber bent.

Doordat het eiwit elastine in je huid minder wordt, wordt de huid slapper. Daarnaast wordt ook het eiwit collageen in de huid minder. Wanneer je veel fronst of bepaalde bewegingen maakt met je gezicht, zoals lachen, zal dit zichtbaar worden. Zo ontstaan lach- en fronsrimpels. Ook door de zon verouderd je huid veel. Dit komt door de UV straling en daarnaast heb je ook meer kans op huidkanker. Je moet dus voorzichtig omgaan met zonnen en zorgen dat je niet verbrand en ook af en toe in de schaduw gaan zitten. Daarnaast hebben roken en veel drinken ook een effect op de huid. Door het roken verouderd de huid een stuk sneller dit komt doordat de doorbloeding in het lichaam minder goed wordt.

Wanneer je hangende oogleden hebt en hier erg hinder aan heeft of het gewoon niet mooi vindt, kan je besluiten om een ooglidcorrectie bovenoogleden uit te laten voeren door een plastische chirurg. Het is een lichte operatie maar kan wel een wereld van verschil betekenen voor het desbetreffende persoon. Wanneer je niet meer goed kon zien door de overhangende oogleden, zal dit probleem nu opgelost zijn. Daarnaast zie je er weer een stuk frisser en minder vermoeid uit en is het resultaat duidelijk te zien in de ooglidcorrectie voor en na foto’s.

Wanneer de operatie gedaan is, is het wel belangrijk dat je goed rust en de ogen veel koelt om te voorkomen dat de huid rond de ogen erg opzwelt en er bloeduitstortingen komen. Hoewel er sowieso wel zwellingen zullen ontstaan is het belangrijk om alsnog te koelen zodat het wel zal verminderen. Daarnaast is het ook waarschijnlijk dat er bloeduitstortingen zullen ontstaan maar deze zullen ook langzaam verdwijnen tijdens het herstel.

http://faceland.nl