AV media
Image default
Foto

Gewoontes die slecht zijn voor je tanden

Je tanden zijn erg belangrijk. Vaak zijn ze het eerste dat opvalt als iemand naar je kijkt. Je moet ze goed verzorgen. Niemand houdt van lelijke tanden en slechte adem. Je tanden verzorgen kost veel tijd en moeite. Deze tijd en moeite is wel hard nodig. Er zijn een paar gewoontes die niet goed zijn voor je tanden. Niet alleen voor je glimlach, maar ook voor je algehele gezondheid. Hier zijn een paar gewoontes die je aan moet passen om die mooie glimlach te krijgen. Niemand wil een tand trekken 

Skip nooit de tandarts! Het kost je niet alleen onnodig geld, het is gewoon echt zonde. Je hebt die check up echt nodig. Bij de tandarts halen ze je tandsteen weg, ze polijsten alles en ze zorgen er gewoon in het algemeen voor dat je weer. voor de dag kan komen.  

We weten allemaal dat het vervelend is maar dat flosdraad en die tandenstokers zijn toch echt heel erg belangrijk. Als je tandplak te lang tussen je tanden laat zitten, gaat het zuren aanmaken die weer kunnen leiden tot gaatjes en tandvlees ontstekingen. Bloedend tandvlees tijdens het poetsen is een teken van ontstoken tandvlees.  

Zorg dat je een goeie poetstechniek hebt. Het is slim om een zekere regelmaat te hebben in je techniek. Een soort volgorde. Zo weet je waar je bent geweest en waar je nog moet zijn. Gebruik een tandenborstel met zachte haren zodat je niet je tandvlees beschadigd en irriteert. Poets ook niet te kort. We weten allemaal dat het saai is, maar het is zo belangrijk. Niemand wil een kies trekken. 

Gebruik je tanden niet om flesjes, blikjes of bier te openen. Je tanden beschadigen hierdoor en zijn niet gemaakt om zo veel druk te handelen. Bijt dus niet je nagels. Je tanden hebben al genoeg te voorduren met al dat eten dat ze elke dag moeten vermalen. 

http://www.orfeokliniek.nl