AV media
Image default
Foto

Etiketten

Etiketten

Hoe etiketten jouw klantrelaties kunnen verbeteren

Als bedrijfseigenaar ben je er vast bekend mee. Van tijd tot tijd wil je een presentje geven aan een zeer gewaardeerde klant of zakenpartner. Dit is regelmatig een uitdagende taak. Wat is namelijk perfect om te geven dat tevens binnen het budget valt? Meer dan eens kiezen bedrijven ervoor om bijvoorbeeld een flesje wijn te geven. Dat is op zich prima, maar het kan beter. Door iets simpels als eigen etiketten op dit soort flessen te plakken, scoor je direct meer punten bij jouw klant of zakenpartner. Vandaag ga ik je daarom alles vertellen over hoe zelf ontworpen etiketten jouw klantrelaties kunnen verbeteren of in stand kunnen houden!

Persoonlijke aandacht maakt het verschil

Er zijn verschillende redenen te noemen waarom etiketten jouw klantrelaties kunnen verbeteren. Het voornaamste argument is de persoonlijke aandacht. Elk bedrijf en iedere persoon kan een flesje wijn geven. Wanneer je echter een zelf ontworpen etiket plakt op de wijnfles, wordt het presentje direct een stuk persoonlijker. Hierdoor laat je aan de klant of de zakenpartner zien dat je er tijd en moeite in hebt gestoken. De klant of de zakenpartner zal zich speciaal voelen. Jij hebt immers die moeite gedaan voor hen. Zeker voor horecagelegenheden is het zelf ontwerpen van etiketten een aanrader. 

Etiketten ontwerpen in de huisstijl

Een andere manier waarop etiketten jouw klantenrelaties kunnen verbeteren heeft te maken met naamsbekendheid en aandacht trekken. Stuur je bijvoorbeeld het presentje op naar de klant of de zakenpartner? Dan is het een goed idee om er een etiket op te plakken die volledig in de huisstijl is. Hierdoor trek je de aandacht van de ontvanger weer naar jouw bedrijf. De klant of de zakenpartner weet direct waar het vandaan komt. Bovendien worden ze elke keer weer geconfronteerd met jouw bedrijf dankzij de zelf ontworpen etiketten. Je hoeft dus niet erg creatief te zijn en een compleet nieuw ontwerp te creëren. Het is zeker aan te raden om de huisstijl te gebruiken als basis bij het ontwerpen van persoonlijke etiketten. 

Eenvoudig en snel etiketten drukken

Kortom, genoeg redenen om etiketten drukken te overwegen. Het is een vrij eenvoudige manier om toch een meer persoonlijke toon te geven aan elk presentje. Of dit nu een wijnfles, een doos speciaalbier of een kerstpakket is. Een zelf ontworpen etiket kan direct het verschil maken. Daarom ben ik van mening dat zo’n persoonlijk etiket jouw klantrelaties kan verbeteren. Probeer het zelf en bestel direct jouw eigen etiket bij een goede drukkerij.