AV media
Image default
Auto's en Motoren

Hoe kiest u de perfecte Type 2 oplaadkabel voor uw auto

Als je een elektrische auto rijdt, is de kans groot dat je op een bepaald moment een oplaadkabel hebt moeten aanschaffen. Met zoveel verschillende soorten en merken op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten welke kabel geschikt is voor uw auto. In deze blogbijdrage bespreken we alles wat u moet weten over type 2 laadkabels, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen als het tijd is om te kopen.

Wat is een type 2 oplaadkabel?

Een type 2 laadkabel, ook wel Mennekes laadkabel, is een kabel die wordt gebruikt om elektrische auto’s op te laden. De type 2 aanduiding verwijst naar het type connector; specifiek, het heeft een mannelijke connector aan de ene kant en een vrouwelijke connector aan de andere kant. Dit type connector is ook bekend als een J1772 connector.

Type 2 laadkabels zijn meestal gemaakt van koper of aluminium en zijn gecoat met kunststof of rubber voor duurzaamheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, van 5 meter tot wel 25 meter. 

Waarom heb ik een type 2 laadkabel nodig?

Als u eigenaar bent van een elektrische auto, is de kans groot dat u op een gegeven moment een type 2 laadkabel moet kopen. Hoewel de meeste openbare oplaadpunten een kabel hebben die u kunt gebruiken, is het altijd goed om uw eigen kabel te hebben in geval van nood. Type 2 laadkabels zijn ook handig als u uw auto thuis wilt opladen aan een eigen laadpaal.  

Hoe kies ik de juiste type 2 laadkabel voor mijn auto?

Er zijn een paar dingen die u in gedachten wilt houden bij het kiezen van een type 2 laadkabel voor uw auto. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat de kabel compatibel is met de oplaadpoort van uw auto. Ten tweede moet u rekening houden met de lengte van de kabel. Als u de kabel alleen thuis gaat gebruiken, kan een kortere kabel voldoende zijn. Als u echter van plan bent om hem ook in het openbaar te gebruiken, kan een langere kabel nodig zijn. Tot slot wilt u een duurzame kabel kiezen die bestand is tegen weersinvloeden en andere elementen. 

Het kiezen van de juiste type 2 laadkabel voor uw auto hoeft niet moeilijk te zijn. Hou gewoon rekening met compatibiliteit, lengte en duurzaamheid, en u zult zeker de perfecte kabel voor uw behoeften vinden.