AV media
Image default
Financieel

Goed voorbereid op avontuur

Heb je altijd al eens naar Azië willen gaan maar is het er nooit van gekomen? En wil je deze reis eindelijk van je bucketlist gaan strepen? Zorg dan voor een goede voorbereiding.

Cultuur

De Aziatische cultuur verschilt nogal van de Belgische. Lees je goed in en voorkom hiermee dat je in de problemen raakt, iets niet snapt of voor gek staat. Een voorbeeld van zo’n cultuurverschil is dat je in België naar elkaar zwaait als je iemand ziet die je kent, maar in Azië doe je dan juist buigen. Als je zo’n soort dingen niet weet dan kan dit nog wel eens voor misverstanden zorgen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarnaast is het natuurlijk ook interessant om andere culturen te ontdekken en pas je je in een ander land aan de gewoonten en regels aan.

Planning

Ga je bergen beklimmen of juist een aantal steden ontdekken? Voor zo’n verre reis is het handig om van tevoren al een beetje gepland te hebben wat je gaat doen. Hier kun je dan ook je bagage aan aanpassen. Neem je je wandelschoenen mee of heb je juist een bikini nodig? Ook is het handig om te weten of je naar één plek gaat of gaat rondreizen. In het laatste geval is het aan te raden om vanuit België al te kijken hoe je op de andere plekken gaat komen.

Geld

Toch nog niet genoeg gespaard, maar kun je gewoonweg niet wachten om te vertrekken? Met een reislening ligt de wereld alsnog aan je voeten. Je kunt namelijk een lening aanvragen om je reis te bekostigen. Ook kun je een lening aanvragen voor je last minute reis. Bereken wel altijd hoeveel geld je nodig hebt voordat je een lening gaat aanvragen. Op deze manier weet je hoeveel geld je gaat lenen en hoelang je erover doet om dat geld terug te betalen vanaf het moment dat je een lening aanvraagt. Dit kan bijvoorbeeld met een online simulatie.

 

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/kenmerken/de-persoonlijke-lening-die-u-online-afsluit/hoe-gaat-u-te-werk/