AV media
Image default
Vakantie

Glamping en Camping in België: Ontdek de Natuur op een Luxe Manier

België staat bekend om zijn rijke geschiedenis, schilderachtige landschappen en culinaire hoogstandjes. Voor natuurliefhebbers en avonturiers biedt het land tal van mogelijkheden om de natuur te verkennen, en twee van de populairste manieren om dit te doen zijn door te kamperen en te glampen. In dit artikel gaan we dieper in op glamping en camping in België, waarbij we de voordelen, populaire bestemmingen en enkele tips voor een geslaagde kampeerervaring bespreken.

De Voordelen van Glamping

Glamping, een samenvoeging van “glamour” en “camping,” is een trend die de afgelopen jaren wereldwijd aan populariteit heeft gewonnen. Het combineert de opwinding van buitenleven met luxe en comfort, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die de natuur willen ervaren zonder afstand te doen van moderne gemakken. Hier zijn enkele voordelen van glamping:

 1. Comfortabele accommodatie: In plaats van een tent biedt glamping meestal ruime en goed ingerichte accommodaties zoals safaritenten, yurts, boomhutten, of zelfs tiny houses. Deze zijn vaak uitgerust met comfortabele bedden, elektriciteit, verwarming en soms zelfs een eigen badkamer.

 2. Prachtige locaties: Glampinglocaties in België zijn vaak strategisch geplaatst te midden van prachtige natuurlijke omgevingen, zoals bossen, valleien, en aan meren of rivieren. Dit biedt gasten de mogelijkheid om de schoonheid van de Belgische natuur te bewonderen.

 3. Rust en sereniteit: Glampinglocaties zijn meestal kleinschalig en bieden een rustige en vredige omgeving. Het is de ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven en te genieten van de geluiden van de natuur.

 4. Eten en voorzieningen: Veel glampingbestemmingen bieden uitstekende eetgelegenheden en voorzieningen, zoals spa’s, zwembaden en recreatieactiviteiten. Dit zorgt voor een volledig ontspannen vakantie-ervaring.

De Voordelen van Camping

Hoewel glamping een luxe ervaring biedt, blijft traditioneel kamperen in België een populaire keuze voor diegenen die graag dichter bij de natuur willen zijn en de eenvoud van het buitenleven willen ervaren. Hier zijn enkele voordelen van kamperen:

 1. Betaalbaarheid: Kamperen is over het algemeen veel budgetvriendelijker dan glamping. Met een tent, slaapzak en enkele basisvoorzieningen kunt u genieten van de natuur zonder de kosten van luxe accommodaties.

 2. Flexibiliteit: Kamperen biedt meer vrijheid en flexibiliteit. U kunt uw eigen route kiezen, uw kampeerplek kiezen en uw eigen maaltijden bereiden als u dat wilt.

 3. Natuurlijke verbondenheid: Kamperen brengt u dichter bij de natuur. U slaapt onder de sterren, hoort de geluiden van de wildernis en voelt zich meer verbonden met de omgeving.

 4. Gemeenschapsgevoel: Campings zijn vaak gezellige plekken waar u andere kampeerders kunt ontmoeten, verhalen kunt delen en nieuwe vrienden kunt maken rond het kampvuur.

Populaire Glampingbestemmingen in België

België biedt een scala aan prachtige glampingbestemmingen, waarvan sommige zich dicht bij steden bevinden voor gemakkelijke toegang tot culturele bezienswaardigheden. Hier zijn enkele populaire glampingbestemmingen in België:

 1. De Ardennen: Dit schilderachtige gebied in het zuiden van België staat bekend om zijn prachtige bossen, heuvels en rivieren. Hier vindt u veel glampinglocaties te midden van de natuur.

 2. Belgische kust: Voor wie van de zee houdt, zijn er glampingmogelijkheden langs de Belgische kust, waar u kunt genieten van zon, zee en strand.

 3. Limburgse Kempen: Het groene hart van Vlaanderen biedt glampingmogelijkheden in een prachtige natuurlijke omgeving, met veel fiets- en wandelpaden.

 4. Gaume: Dit zuidelijke deel van België biedt een mediterraan klimaat en is een geweldige plek voor glamping in wijngaarden en boomgaarden.

Populaire Campingbestemmingen in België

Voor traditioneel kamperen zijn er tal van campings verspreid over het hele land. Hier zijn enkele populaire campingbestemmingen in België:

 1. De Kust: Langs de Belgische kustlijn zijn er tal van campings met directe toegang tot het strand. U kunt hier genieten van zon, zee en watersporten.

 2. De Hoge Venen: In het oosten van België vindt u de Hoge Venen, een prachtig natuurgebied met campings in de buurt van wandel- en fietsroutes.

 3. De Kempen: Deze regio biedt diverse campings, omringd door bossen en meren, ideaal voor natuurliefhebbers.

 4. De Ardennen: Naast glampingopties zijn er ook veel campings in de Ardennen, perfect voor avontuurlijke activiteiten zoals kajakken, mountainbiken en wandelen.

Tips voor een Succesvolle Kampeerervaring in België

Of u nu kiest voor glamping of traditioneel kamperen, hier zijn enkele tips om uw kampeerervaring in België zo aangenaam mogelijk te maken:

 1. Weerbericht: Controleer het weerbericht voordat u vertrekt en zorg ervoor dat u de juiste kleding en uitrusting meeneemt.

 2. Reserveringen: Als u tijdens het hoogseizoen reist, is het raadzaam om uw kampeerplek of glampingaccommodatie van tevoren te reserveren.

 3. Uitrusting: Zorg ervoor dat u alle benodigde kampeeruitrusting meeneemt, zoals tenten, slaapzakken, kookgerei en verlichting.

 4. Respecteer de natuur: Laat geen afval achter en respecteer de natuurlijke omgeving. Volg de regels van de camping of glampinglocatie.

 5. Verken de omgeving: Vergeet niet om de omgeving te verkennen en te genieten van de lokale bezienswaardigheden en activiteiten.

Conclusie

Glamping en kamperen zijn twee geweldige manieren om de natuur in België te ervaren, elk met zijn eigen unieke voordelen. Of u nu kiest voor luxe glampingaccommodaties of de eenvoud van een tent, België biedt prachtige natuurlijke omgevingen en gastvrije campings en glampinglocaties. Ongeacht uw voorkeur, een avontuurlijke vakantie in België zal u zeker onvergetelijke herinneringen opleveren, omringd door de schoonheid van de Belgische natuur.

https://www.glampings.com/nl/