AV media
Image default
Kinderen

Geld besparen op kinderschoenen

Als ouder ben je veel geld in de maand kwijt aan je kinderen. Je moet je kinderen verzorgen doormiddel van voedsel. Je kinderen moeten naar school, je moet je kinderen brengen naar de zwemles of naar het voetbal en je moet kleding aanschaffen . Al deze kosten stapelen zich op en zo ben je een groot deel van je geld kwijt aan je kinderen. Dit doe je natuurlijk allemaal uit liefde, maar het liefst wil je toch wat geld besparen. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen op kleding en op schoenen. De vraag is of dit wel verstandig is en op welke manier je daarop kan besparen. In deze blog wordt besproken hoe dit is bij het aanschaffen van kinderschoenen.

Is het verstandig?

Geld besparen op kinderschoenen kan, maar is niet in elk geval verstandig. Zo zie je vaak bij gezinnen met meerdere kinderen gebeuren dat schoenen worden hergebruikt. Dit klinkt allemaal top en is een stuk voordeliger, maar helaas kan dit erg slecht zijn voor je kinderen. Kinderschoenen geven stevigheid en comfort. Als je versleten schoenen doorgeeft, dan heeft je kind die bescherming en stevigheid niet en kan dit voor gezondheidsproblemen zorgen. Verder kan het ook niet verstandig zijn om steeds maar de goedkoopste schoenen aan te schaffen. En hiermee wordt niet bedoeld de schoenen in de aanbieding, maar de kwalitatief slechte schoenen. Klinkt top dat je niet zoveel geld kwijt bent aan de schoenen, maar deze schoenen zijn ook niet goed voor de voeten van je kinderen. Daarbij komt ook dat deze schoenen vaak eerder verslijten waardoor je dus vaker nieuwe schoenen moet gaan kopen.

Hoe kan je geld besparen op kinderschoenen?

Net is al besproken dat het in veel gevallen niet verstandig is om te besparen op schoenen. Toch zijn er wel manieren om dat te doen. Eerder werd al gezegd dat je niet altijd maar de goedkoopste schoenen moet kopen. Dit geldt ook de andere kant op. Dure schoenen betekenen niet dat dit de beste kwaliteit kinderschoenen zijn. Vaak zijn dure kinderschoenen van een bepaald merk, waardoor deze schoenen over het algemeen alweer duurder zijn. Verder is het ook verstandig om te kijken naar aanbiedingen. Vaak geven partijen bepaalde kortingen, zoals een lentekorting, zomerkorting of een feestdag korting. Daarbij is het ook handig om zomerschoenen of winterschoenen niet in het seizoen te kopen waar ze nodig zijn. Dus koop zomerschoenen in de winter, en andersom. Ook is het handig om te kijken in de outlet sectie van een website. Hier staan vaak oudere collecties met kwalitatief goede schoenen die ook nog is goedkoper zijn. Verder kan je ook slijtage uitstellen. Dit kan je doen door de schoenen goed te onderhouden. Er worden middelen verkocht, maar door bijvoorbeeld schoenen al goed op te bergen kan je al veel schade en slijtage voorkomen.  

Kinderschoenen aanschaffen

Neem bij het kinderschoenen kopen de punten die eerder zijn genoemd mee. Dus bespaar niet op kwaliteit, maar op prijs. Kijk goed wat je wilt uitgeven en neem ook de mening mee van je kinderen. Uiteindelijk moeten de kinderen de schoenen dragen. Het zou enorm zonde zijn als je mooie schoenen aanschaft die de kinderen niet aandoen.