AV media
Image default
Kinderen

De veiligste sokken voor kinderen

Veilige sokken? Ik hoor je denken. Maar ze bestaan hoor! En niet alleen voor kinderen. Ook voor volwassenen. Elk jaar komen er duizenden kinderen en volwassenen in het ziekenhuis terecht doordat ze thuis zijn uitgegleden. Ze liepen daarbij op hun sokken en dit in combinatie met een gladde vloer of gladde trap is funest. Je hoeft maar één misstap te maken, of net even te snel willen lopen en je kunt uitglijden. Zodra je begint te glijden zijn de rapen gaar. De meeste kinderen staan gelukkig zo weer op. Maar soms gaat het mis en hebben letsel door hun valpartij. Volwassenen en dan met name ouderen komen er vaak nog slechter van af. Een goede reden dus om eens op zoek te gaan naar veilige sokken.

Veilige sokken wat moet ik me daarbij voorstellen?

Bij veilige sokken moet je denken aan sokken die op de voetzool een profiel hebben. De sokken die dit hebben, noemen we antislip sokken. Ze hebben rubberen rondjes of vlakjes onderaan de sok zitten en meestal zijn die rondjes of vlakjes gemaakt van rubber. Deze rubberen antislip zorgt ervoor dat je met je sokken veel minder makkelijk uitglijd. Je voelt het ook meteen. Het geeft een veilig gevoel als je grip met de vloer voelt. En sokken met antislip zijn verkrijgbaar in dunne uitvoering voor bijvoorbeeld de zomer. Maar ook in dikke warme huissokken. Een samenstelling van wol zorgt ervoor dat je ook tijdens de koude dagen in de winter gewoon met je kousevoeten in huis kunt blijven lopen.

Een aanrader

Antislipsokken zijn echte aanraders voor zowel jong en oud. Want zeg nou zelf, waarom zou je het risico nemen om uit te glijden? Antislip sokken zijn maar heel iets duurder dan normale sportsokken of werksokken. Maar ze zijn dus echt veel beter om thuis te gebruiken. Heb je thuis altijd je schoenen aan? Dan hoef je natuurlijk dit soort sokken niet aan te schaffen. Het zal in dat geval niet heel veel meerwaarde hebben.