AV media
Image default
Bedrijven

Ergonomisch bureau: de voordelen op een rijtje

Zit jij regelmatig de nodige uurtjes achter elkaar op kantoor achter je bureau? Dan is het belangrijk dat je beschikt over goede materialen. Het is namelijk niet alleen belangrijk voor de productiviteit van de werknemers, maar vooral voor de gezondheid. Je kunt je voorstellen, dat wanneer jij de hele dag op een houten stoel moet zitten, die je ook nog eens niet kunt verstellen, dit niet heel erg bevorderlijk is voor zowel je gezondheid, alsook voor je productiviteit. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor zowel een ergonomisch bureau, alsook een ergonomische bureaustoel. Je zult namelijk merken, dat de verschillen enorm zijn. Welke voordelen een ergonomisch bureau allemaal heeft, hebben we voor je op een rijtje gezet.

Zittend en staand werken afwisselen

Een ergonomische bureau herken je allereerst aan het feit dat deze in hoogte verstelbaar is. Dit kan door middel van een hendel, maar ook automatisch behoort tot de mogelijkheden. Het is uiteraard volledig afhankelijk van het budget en ook je wensen voor welke optie je uiteindelijk kiest. Het grote voordeel van het kunnen staan achter je bureau, is dat je even je spieren kunt rekken en strekken. Dit is goed voor de bloedsomloop en zorgt er ook voor dat je even je zinnen kunt verzetten. Door zitten en staan frequent met elkaar af te wisselen, voorkom je eventuele klachten aan je rug, nek of schouders. Zorg er daarom dus voor, dat je in de juiste houding achter je bureau zit.

Je productiviteit ligt een stuk hoger

Wanneer jij een goede werkhouding kunt aannemen, dan zal je direct merken dat dit ook je productiviteit ten goede komt. Je kunt je immers voorstellen, dat wanneer je af en toe ook even kunt staan, je wellicht tot hele andere inzichten komt, dan wanneer je de hele dag blijft zitten. Overigens is het ook verstandig om op z’n tijd even helemaal van je plek af te zijn, door bijvoorbeeld een rondje te gaan lopen. Door deze afwisseling, zorg je ervoor dat zowel lichaam als geest op een positieven manier worden ondersteunt. Je zult merken, dat het staan achter je bureau misschien in het begin even wennen is. Het heeft logischerwijs even de tijd nodig voordat je eraan gewend bent. Gun jezelf deze tijd daarom ook, want je zult echt merken dat het op lange termijn enorme voordelen biedt.

Het bureaublad heeft voldoende ruimte

Als we het hebben over het bureaublad, dan denken we al snel aan onze pc of laptop. Toch is dit in deze niet het geval. Een ergonomisch bureau heeft de beschikking over een diep bureaublad, waardoor je voldoende ruimte hebt om je schermen op gepast afstand te kunnen plaatsen, maar ook om je armen in een hoek van 90 graden met voldoende ondersteuning te kunnen neerleggen. Vooral wanneer je veel aan het typen bent, is het belangrijk dat je ellebogen in een hoek van 90 graden kunnen worden gepositioneerd. Door zowel je ergonomische bureau als ergonomische bureaustoel in hoogte te verstellen, kun je alles exact afstemmen op de houding van jouw lichaamshouding.