AV media
Image default
Energie

De voordelen van windenergie opwekken volgens EAZ Wind

Als je als boerderij gebruik wilt maken van een windmolen dan is het goed om te weten dat er een groot aantal voordelen aan deze manier van energie opwekken zitten. Deze voordelen kunnen natuurlijk in elke situatie anders uitpakken maar concreet gezegd zijn er een aantal algemene voordelen die voor elk boerenbedrijf gelden. Daarbij gaat het niet alleen om de melkveehouder of de akkerbouwer maar veel bedrijven met een agrarische oorsprong hebben voordeel bij het plaatsen van een windmolen. Bekijk hier de windmolens van EAZ wind om te kijken of deze bij je situatie past.

Wind heb je in elk seizoen

Als het gaat over opwekken van energie en je kijkt naar zonnepanelen dan zijn er een aantal voorwaarden die belangrijk zijn. Je moet voldoende lichtinval hebben om maar één aspect te noemen. Als de positie van je dak niet goed is dan heeft het plaatsen van zonnepanelen weinig zin. Maar een windmolen op een boerderij kan bijna altijd. Daarnaast waait het bijna elke dag, voorjaar, zomer, herfst en winter. Daarmee is de hoeveel energie die je opwekt ook bijna altijd hetzelfde. Want de temperatuur of de hoeveelheid licht is niet belangrijk. Het gaat alleen maar om voldoende wind om de molen te laten draaien. En wind is er bijna altijd.

Wat voor boerenbedrijf je ook bent, opwekken van windenergie kan altijd.

Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat voor boerderij iemand heeft. De melkveehouder zal twee piekmomenten hebben op een dag als de melkrobot wordt gebruikt. De varken stalhouder heeft te maken met de afzuiging die goed moet zijn. Zo heeft elke boerenbedrijf zijn eigen behoefte als het om de energievraag gaat. Maar als je voldoende energie opwekt en je slaat die op dan geeft het niet op welk moment er energie gevraagd wordt. Dan heb je deze zelf opgeslagen en kan je de piekmomenten die er in elk boerenbedrijf zijn aan. Zonder dat je afhankelijk bent van een andere partij om aan je energiebehoefte te voldoen.

De kosten zijn lager

Een van de veel gekozen redenen om tot het opwekken van windenergie over te gaan, zijn de lagere kosten. De energiekosten worden steeds hoger ook voor de zakelijke markt. Door te besparen op de hoeveelheid energie die je afneemt, kunnen de kosten op deze manier omlaag. En minder kosten betekent nu eenmaal dat de opbrengst hoger is. Als je uitgebreid wilt weten of de voordelen in jouw situatie groter zijn dan de eventuele nadelen is het verstandig om dit te bespreken met een erkend bedrijf. Lees hier meer over het bedrijf EAZ wind. Een bedrijf dat hun eigen molen heeft ontwikkeld en als geen ander weet hoe je moet omgaan met de energiebehoefte binnen een boerenbedrijf.

https://www.eazwind.be/