AV media
Image default
Energie

Laat het situatieschema van uw elektriciteit opstellen door een ervaren expert

Bij een renovatie- of nieuwbouwproject is het belangrijk dat de elektriciteitsinstallatie volledig in orde is. Wat houdt dat precies in? Alvorens de elektriciteit wordt aangelegd is het van belang dat er een plan bestaat over hoe deze leidingen en installaties geplaatst worden. Daarbij is de plaats in de kringloop en de locatie in het huis essentieel. Deze worden in kaart gebracht in het situatieschema en ééndraadschema van uw elektriciteit. Zonder ervaring of kennis van elektriciteit is het vrijwel onmogelijk om deze op zelfstandige basis samen te stellen. Daarvoor schakelt u dan uiteraard een professional in. Denk hierbij aan de deskundige medewerkers van Helfa.

Uw gebouw keuringsklaar op basis van deze documenten

De noodzaak voor een situatieschema en ééndraadschema van uw elektriciteit is wettelijk verplicht, omdat het een rol speelt bij de veiligheid van uw gebouw. Daarnaast is het ook bijzonder handig voor een elektricien als hij een reparatie moet uitvoeren. Hij wilt hierbij altijd zicht hebben op de volledige kringloop van het gebouw. Een ééndraadschema is namelijk een schematische weergave van de volledige kringloop, met hierop de verschillende leidingen, kabels en installaties aangeduid aan de hand van universeel herkenbare symbolen. Bij een situatieschema van uw elektriciteit worden dezelfde symbolen gebruikt op een plattegrond van het gebouw. Zo wordt expliciet duidelijk gemaakt waar de elektrische toepassingen zich qua locatie bevinden.

Ga meteen voor de juiste oplossing

Als het situatieschema van uw elektriciteit meteen juist wordt opgesteld, dan is dit al een zorg minder. Als bij de keuring wordt vastgesteld dat deze documenten niet kloppen, kost dat opnieuw geld en tijd. Wanneer u Helfa inschakelt voor deze opdrachten, dan weet u dat het meteen juist gebeurt. Zij beschikken over de ervaring, het vakmanschap en de deskundigheid om alles omtrent uw elektrische installaties tot in de piekfijne details te verzorgen. Neem daarom contact op met Helfa en vertrouw op hun professionele dienstverlening.

https://www.helfa.be/