AV media
Image default
Aanbiedingen

Drie tips om te stoppen met roken

Ben jij verslaafd aan het roken van sigaretten, maar wil je van deze verslaving af? Dit is een erg goede keuze, maar deze stap is makkelijker gezegd dan gedaan. Doordat jouw lichaam gewend is geraakt aan een dagelijkse dosis nicotine, zal het hierop reageren op een niet fijne manier. Toch is stoppen het absoluut waard, aangezien dit veel positieve effecten heeft op je lichaam. In deze blog geven we je drie tips om het stoppen makkelijker te maken. Alvast succes!

 

  1. Stop de routine

Veel rokers hebben van roken een echte routine gemaakt. Zo rook je altijd op standaardmomenten: bij het ontbijt, tijdens je pauze, na het avondeten, etc. Door deze routine gelijk te verbreken, zul je gelijk merken dat het stoppen makkelijker wordt. Probeer jezelf af te leiden op de momenten dat je normaal zou gaan roken, door iets compleet anders te doen. Ook is het belangrijk om andere aspecten van je routine te doorbreken: vertel collega’s met wie je rookte dat je dit niet langer doet, zodat zij je ook niet zullen vragen om mee te gaan.

 

  1. Stop in stappen

Wat stoppen met roken zo moeilijk maakt, is de directe overstap van een vrij hoog nicotinepercentage elke dag, naar helemaal niks. Deze stap hoeft niet in één keer gemaakt te woorden. Door te vapen i.p.v. te roken, bied jij jezelf de mogelijkheid om zelf het nicotinepercentage van je (e)sigaret aan te kunnen passen. In een vape zit namelijk het zogeheten e-liquid. Hiermee kun jij de smaak van je vape aanpassen, maar ook het nicotinegehalte. Door stapsgewijs steeds minder nicotine in je vape te gebruiken, maak jij het totale stoppen ook makkelijker. Als jij op zoek bent naar de perfecte vape om deze stap mee te ondernemen, raden wij aan om eens een kijkje op de website van Mr Joy te nemen!

 

  1. Beloon jezelf!

Stoppen is een stap in de goede richting, dus dit mag best beloond worden. Dit kan ook: door te stoppen met roken, hou je maandelijks een redelijk bedrag over. Deze beloning kan als extra motivatie gezien worden: spreek met jezelf af dat je de vakantie die je altijd al hebt willen maken, maakt na een bepaalde tijd gestopt te zijn. Het is belangrijk dat je streng voor jezelf bent: neem jij toch weer een sigaret, dan mag je niet op deze vakantie.

 

https://www.mr-joy.be