AV media
Image default
Mode en Kleding

Hoe weet je of iets echt leer is?

Authentiek leer heeft een wisselende of ongelijkmatige textuur omdat het afkomstig is van dierenhuid. Het product kan kunstleder zijn als de nerf van het oppervlak extra glad aanvoelt.

Zoek naar onvolkomenheden
Authentiek leer heeft kleine onvolkomenheden. Het vertoont een inconsistent oppervlaktepatroon. Met andere woorden, een indicatie voor echt leer zijn krassen, vouwen en rimpels.

Voel de warmte
Authentiek leer staat gelijk aan een gezellig en warm gevoel. Aan de andere kant voelt kunstleer koud en levenloos aan.

Bekijk de Elasticiteit
Authentiek leer verandert van kleur als het wordt uitgerekt en heeft een betere elasticiteit, net als elke andere dierenhuid.

Natuurlijk leer kreukt onder druk als je je vinger er stevig tegenaan drukt. Het zal echter snel zijn oorspronkelijke vorm terugkrijgen.

Ruik het product
Een duidelijke lederachtige geur is duidelijk aanwezig in echt leder. Aan de andere kant ruikt synthetisch leer naar plastic.

Zoek naar ruwe randen
Omdat echt leer uit meerdere lagen bestaat, rafelen de randen in de loop van de tijd vaak. Kunstlederen producten hebben echter gladde randen.

Controleer het Label
Informatie over het soort leer dat ze hebben gebruikt om de merchandise te maken wordt met trots aan je gegeven door de meeste high-end leerfabrikanten.

Leren meubelen of accessoires zonder tags worden aanbevolen om te vermijden. Het is een duidelijk rood licht dat de fabrikant de authenticiteit van het leer probeert te verbergen.

Wil je tassen of accessoires van de beste kwaliteit leer aanschaffen tegen een goede prijs? Bekijk dan eens de Cowboysbag sale. Hier vind je de mooiste lederen artikelen tegen lage prijzen, waar je nog jaren van kunt genieten!