AV media
Image default
Gezondheid

Zijn er nadelen aan het volgen van een detox?

Als je een detox gaat volgen, dan zijn er meer dan genoeg voordelen te ervaren, maar je vraagt je misschien af of dat er ook nadelen zijn? Dit hangt er maar net af van hoe dat jij er tegenaan kijkt en het hebt ervaren. Sommige mensen vinden het namelijk erg lastig om te beginnen en om een detox vol te houden. Je hebt dus wel doorzettingsvermogen nodig om het te behalen. Een detox bestaande uit sapjes kun je gelukkig wel rustig opbouwen en zo kunnen je lichaam en geest er ook aan wennen. Ook jijzelf kunt aan het idee wennen en dan kun je het rustig opbouwen. Het hoeft dus geen nadeel te zijn dat het heel wat anders is dan gewone voeding, maar het zal wel even wennen zijn.

Rust en doorzetten

Bij detoxen is het belangrijk dat je dat in een rustige periode gaat doen. Je lichaam moet er aan wennen maar jijzelf ook. Het is een flinke overgang van gewone voeding naar sapjes drinken, maar je doet het wel omdat het je lichaam echt kan helpen. Je organen krijgen tijdelijk wat meer rust en je merkt gewoon aan je hele doen en laten dat het wel eens goed is om er gebruik van te maken. Het kan helpen om het samen te doen, dan kun je elkaar ondersteunen en motiveren. Dit is vaak ook een soort houvast om samen door te zetten en het doel te behalen. Nadelen ervaar je dan vrijwel niet, want jij gaat het doen voor het goede doel, je eigen lichaam.

Voordelen bleekselderij sap

Heb je bij detoxen wel eens gedacht aan het nuttigen van bleekselderij sap? Het heeft in ieder geval wel erg veel voordelen voor je gezondheid. Welke voordelen zijn dat?

–        Het zal je immuunsysteem ondersteunen door de aanwezigheid van vitamine C en A.

–        Je lichaam wordt beschermd tegen oxidatieve schade door invloeden van buitenaf zoals luchtvervuiling (door de aanwezigheid van vitamine B2 en koper).  

–        Je cellen worden zo beter beschermd tegen vrije radicalen dankzij de aanwezigheid van vitamine B2 en mangaan.

–        Het heeft een positieve invloed op je bloeddruk door de aanwezigheid van kalium.

–        Kalium helpt de spijsvertering gezond te houden.

–        Het draagt bij aan een verbetering van je concentratie, gemoedstoestand en geheugenfunctie.  

–        Kalium en calcium zullen je spieren en zenuwstelsel ondersteunen.

–        Het draagt bij aan het behoud van sterke botten en het helpt je huid gezond te houden.

–        Het draagt bij aan extra energie en het helpt vermoeid verminderen.

 

Wil jij ook bleekselderij sap proberen? Dit kan vandaag nog en dan ervaar jij ook snel wat de voordelen voor jouw lichaam en geest zijn! 

 

https://www.sap.je/