AV media
Image default
Dieren

Op vakantie met je hond, wat neem je mee?

Als je een huisdier hebt, is hij of zij je lief. Je wil het liefst altijd met hem of haar zijn. Met een hond is dit nog een tikje erger (of beter, het is maar hoe je het bekijkt). We hebben allemaal wel eens een film gezien waarbij de hond niet van de zijde van het baasje afwijkt. Met jouw hond is dit net zo. Je wil niet van hem of haar af en hij of zij ook niet van jou. Dit is logisch, want het is immers een maatje van je. Je trouwe viervoeter is je dierbaar en daarom wil je het liefste alles met hem of haar doen. Dit geldt ook voor een vakantie. Een vakantie vieren zonder je hond, daar is niets aan. Je bent het hier gelukkig mee eens, anders zou je deze blog niet lezen. Maar als je het hiermee eens bent, dan staat je nog meer te wachten. Je moet namelijk wel wat dingen meenemen op vakantie voor je hond. Wij gaan het allemaal met je bespreken zodat je zorgeloos van je vakantie met je maatje kunt genieten.

Bench

Op vakantie gaan is altijd spannend. Dit geldt voor jou, maar ook voor je hond. Dit komt omdat het een nieuwe omgeving is en dit is even wennen voor hem of haar. Allerlei nieuwe geuren, nieuwe geluiden en nieuwe mensen. Daarom is het goed om te beschikken over een grote hondenbench. Met een grote hondenbench kun je je hond hier ‘s nachts in ‘stallen’ op bijvoorbeeld je slaapkamer om hem of haar een beetje gerust te stellen, maar niet ‘s ochtends vroeg wakker te worden gelikt. Daarnaast is een hondenbench xxl ook handig om je hond in de auto of in het vliegtuig in te vervoeren. 

Voer

Als je hond op vakantie meegaat, moet je ook ruim voldoende voer meenemen. Dit is van essentieel belang en je kunt écht beter veel te veel meenemen dan te weinig. Waarom? Omdat je, als je te weinig meeneemt, je hond dwingt om over te stappen op voer dat je daar moet kopen. Dat is erg slecht voor de hond om in één keer te doen. Dit kan vele darmklachten opleveren. Naast het voer en drinken zijn hier natuurlijk ook bakken voor nodig. 

Uitlaat equipment

Net als thuis moet je je hond op vakantie uiteraard ook uitlaten. Dit doe je alleen aan de riem, want een hond kan op vakantie zenuwachtig zijn, een beetje schrikken of achter een nieuwe geur aangaan. Ook al laat je je hond thuis zo vaak los; doe dit niet op vakantie.