AV media
Image default
Cadeau

Hoe Rubik’s kubus 3x3x3 op te lossen voor beginners 
Hoe Rubik’s kubus 3x3x3 op te lossen voor beginners

Invoering
Ieder van ons heeft minstens één keer in zijn leven geprobeerd de Rubiks kubus op te lossen, maar weinigen van ons zijn erin geslaagd. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien nogal moeilijk. In feite kan de kubus aan iedereen worden voorgelegd, ongeacht zijn wiskundige vaardigheden, je hoeft alleen maar de logica van de montage te begrijpen en een paar zeer eenvoudige algoritmen te onthouden. Deze gids is speciaal ontworpen voor beginners en helpt je bij het gemakkelijk oplossen van je eerste kubus. Laten we beginnen!

Kubus apparaat
Ten eerste moeten we begrijpen uit welke elementen de Rubiks kubus bestaat. Zoals ze zeggen, alles is ingenieus eenvoudig. Een 3x3x3 kubus bestaat uit 6 cent, 12 randen en 8 hoeken. Binnen de hele structuur is er een kruis, waardoor de randen bewegen, maar voor de montage zelf is het niet nodig, dus we zullen de belangrijkste elementen behandelen.

Elk middelpunt geeft aan dat er aan die kant een van de 6 kleuren is: wit, geel, rood, oranje, blauw en groen. Het moet duidelijk zijn dat alle centra op geen enkele manier hun positie ten opzichte van elkaar veranderen tijdens de montage, daarom is wit altijd tegenover geel, rood tegenover oranje en blauw tegenover groen.

Elk van de 12 randen heeft altijd 2 kleuren. Het is erg belangrijk om te begrijpen dat een rand een solide element is, waarvan we de kleuren niet kunnen breken, ongeacht hoe we de randen roteren.

Hetzelfde geldt voor elk van de 8 hoeken. Het heeft 3 kleuren die niet kunnen worden gescheiden. Zo blijft de blauw-rood-witte hoek altijd zo, waar je ook bent, je kunt het zelf zien.

Dit is de mechanische structuur van elke klassieke 3x3x3 kubus – snel of de eenvoudigste van de tent.

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be/