AV media
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een beregeningspomp

Een beregeningspomp is een waterpomp die wordt gebruikt om grote hoeveelheden water in irrigatiekanalen te brengen. Dit is nodig omdat sprinklersystemen, druppelirrigatie en grondloze hydrocultuur meer waterdruk vereisen dan de meeste huishoudelijke watervoorzieningen kunnen leveren. Een beregeningspomp kan deze grotere druk leveren door gebruik te maken van een gemeentelijke voorziening of door een dompelpomp te gebruiken om water uit een put te halen. Beregeningspompen zijn essentieel voor huiseigenaren die een geautomatiseerd bewateringssysteem in hun tuin willen hebben. Hieronder volgen enkele voordelen van een beregeningspomp.

De gezondheid en veiligheid van je gazon behouden

Allereerst kan een beregeningspomp je helpen de gezondheid en veiligheid van je gazon te behouden. Het hebben van een groot en mooi gazon is een zeer goede zaak. Hoe groter het is, hoe moeilijker het is om de gezondheid en veiligheid te behouden, vooral als je het onderhoud handmatig uitvoert. Met een beregeningspomp heb je geen omkijken meer naar het gazononderhoud, behalve dat je het gazon moet maaien. Je kunt het besproeien overlaten aan de beregeningspomp die wordt gebruikt in combinatie met je sproeisysteem en het gras maaiwerk in alle rust uitvoeren.

Het helpt je ongedierte in je tuin te bestrijden

Een beregeningspomp draagt ​​niet alleen bij aan de gezondheid en veiligheid van je gazon, maar helpt ook bij het bestrijden van ongedierte, zoals muggen en sprinkhanen. Muggen gedijen goed in moerassige gebieden met staande plassen water. Het elimineren van deze bronnen zal dus op natuurlijke wijze de populatie muggen verminderen. Sprinkhanen hebben de neiging om overbevolkt te raken in gebieden met hoog gras of onkruid, dus als je deze gebieden onder controle houdt, worden broedplaatsen voor sprinkhanen populaties geëlimineerd en wordt voorkomen dat sprinkhanen je tuin overnemen.

Het laat je gazon er geweldig uitzien

Een derde voordeel van een beregeningspomp is dat je gazon er geweldig uitziet. Met de juiste watergift kun je je gras dik en groen helpen groeien en onkruid en ongedierte op afstand houden. Dit resulteert in een prachtig gazon waar je trots op kunt zijn.