AV media
Image default
Aanbiedingen

8 tips om tuin meubels te beschermen

8 tips om tuin meubels te beschermen

Huiseigenaren brengen meer tijd thuis door en transformeren hun buitenruimtes met tuin meubels. Consumenten van Perfecthomeshop gaven tijdens een onderzoek in 2020 meer dan 15 miljard dollar uit te geven aan tuin meubels, een cijfer dat volgens een rapport over industrietrends tot 2027 zal stijgen.

Leer hoe u uw tuin meubels kunt beschermen zodat u er meerdere seizoenen van kunt genieten. We spraken met experts voor hun beste tips.

  • Veranker tuin meubels

Als u in een gebied woont waar het vaak hard waait, zet uw tuinmeubels  dan goed vast. Stapel indien mogelijk stoelen op en bind ze vast als ze niet worden gebruikt, houd paraplu’s gesloten of breng ze naar binnen, en zorg ervoor dat kussens aan de meubels zijn vastgebonden. Als alles is verankerd, bedek ze dan met dekzeilen of individuele hoezen als u ze een tijdje niet gebruikt.

  • Bescherm de kussenstof met een spray tegen zon en water

Sommige kussens, kussens en parasols van tuin meubels zijn gemaakt van zon- en waterafstotende stof. Als dat niet het geval is, koop dan sprays die geurloos opdrogen, stoot water af en voorkomt vergeling en verkleuring.

  • Gebruik hoezen

Hoezen beschermen uw tuin meubels tegen schadelijke UV-stralen en alle vormen van neerslag. Hoezen voor tuin meubels moeten comfortabel over elk meubelstuk kunnen passen. Neem de maten op zodat de hoes niet te strak of te los zit. En vermijd een hoes die het meubel aan de onderkant afsluit. Het is belangrijk dat er lucht onder kan komen om schimmel of meeldauw te voorkomen. Voor de chique meubel hoezen bezoek Perfecthomeshop.

  • Houten tuin meubels verzegelen met polyurethaan

Het is belangrijk om houten buitenmeubilair te verzegelen met een laag polyurethaan. Polyurethaan helpt uw hout te beschermen tegen de zon en brengt de natuurlijke schoonheid van het hout naar voren. Het is belangrijk om polyurethaan te gebruiken dat UV-blokkers heeft. Deze middelen zijn ook bij de perfecthomeshop verkrijgbaar.

  • Houd het in de schaduw

Alle tuin meubels hebben baat bij bescherming tegen de zon. Overweeg om het onder een paraplu of een meer permanente schaduwrijke structuur te zetten. Dit verlengt de levensduur van de set en verlaagt het risico op schade door zon, wind of regen.

  • Breng pasteuze was aan op metalen en aluminium tuin meubels

De beste manier om metalen en aluminium tuin meubels te beschermen is met een coating van pastawas. Net zoals je zonnebrandcrème gebruikt om je huid te beschermen, denk aan wax als zonnebrandcrème voor je tuin meubels.
Als uw metalen of aluminium meubilair aan het roesten is, verwijder dat dan eerst, breng primer en verf aan en doe er dan pastawas overheen. Voor metalen die gevoelig zijn voor roest, zoals smeedijzer, een roestneutralisator zoals Rust-Oleum Rust Reformer te gebruiken.

  • Bescherm plastic tuin meubels

Na verloop van tijd kan de zon plastic tuin meubels ernstig verbleken. Door een beschermmiddel voor tuin meubels aan te brengen, kunt u voorkomen dat de zonnestralen uw meubilair verbleken. Deze spray die je in de winkels van Perfecthomeshop kan kopen, werkt als een zonnefilter en helpt verbleken en barsten voorkomen.

  • Buiten het seizoen tuin meubels opbergen

Tenzij u in een mild klimaat woont en uw tuinmeubels  het hele jaar door gebruikt, moet u ze in de winter niet buiten zetten. Uw tuin meubels blootstellen aan constante waterwisselingen voortdurend nat worden en drogen is geen goed idee.
Vocht en vuil dat achterblijft op tuin meubels kan in de wintermaanden schimmel of meeldauw veroorzaken. Schimmel kan snel groeien en zich verspreiden, waardoor uw meubels in slechte staat zijn tegen de tijd dat u ze weer wilt gebruiken. Stukken van riet, smeedijzer, gaas of plastic kunnen worden gereinigd met een eenvoudige oplossing van afwasmiddel en water.

Een hogedrukreiniger een geweldig middel om stevige, robuuste tuin meubels schoon te maken. Wees echter voorzichtig de eerste keer dat u het probeert. Te veel druk kan uw meubilair beschadigen. Bezoek Perfecthomeshop voor al deze artikelen die genomed zijn in deze blog.

 

tuin meubels