AV media
Image default
Dienstverlening

Zakelijk voordeel van een tankkaart

Een zakelijke tankpas is geschikt voor alle ondernemers. Of je nu werkt als zzp’er, een VOF hebt of een MKB bedrijf hebt. Een tankkaart zorgt ervoor dat je makkelijk en snel kunt tanken en werkt zeer eenvoudig. Na een tankbeurt betaal je met de tankkaart. Aan het eind van de maand ontvang je de factuur van al jouw tankbeurten. Dit bespaart je een hoop tijd en moeite. 

Veilig en snel betalen

Met een tankkaart betaal je veilig en snel voor jouw brandstof. Niet alleen voor benzine- en dieselauto’s is een tankpas een goede oplossing, er zijn ook laadkaarten voor de elektrische auto. Voor ieder bedrijf, groot en klein, is het gebruik van een tankpas dus een goede oplossing. Ook eventuele extra diensten zijn te betalen met een tankpas. Zo is het onder meer mogelijk om af te rekenen bij de carwash en parkeergarages. 

Makkelijk verwerken in je administratie

Voor veel ondernemers is het bijhouden van de administratie een noodzakelijk kwaad. Je moet alle bonnetjes verzamelen en bewaren en de rekeningen verwerken. Dit is een tijdrovende klus en deze tijd kun je vaak wel beter besteden.  Door een zakelijke tankkaart te gebruiken, bespaar je jezelf veel tijd. Veel boekhouders raden het gebruik van een tankpas ook aan, omdat dit een discussie met de belastingdienst kan voorkomen. De brandstofkosten zijn aftrekbaar van de belasting en maken deel uit van de autokosten. Ook de btw op brandstof kun je terugvragen. De enige voorwaarde die geldt is dat je bewijs moet kunnen aantonen mocht de belastingdienst hierom vragen. Het is dus erg belangrijk om al je bonnetjes te bewaren. Met een zakelijke tankpas wordt dit een stuk eenvoudiger, want je ontvangt maandelijks een duidelijke factuur inclusief een overzicht van de betaalde btw. Zo laat jij geen geld liggen!

Meer administratief voordeel

Door gebruik te maken van tankkaarten profiteer je van meer administratief voordeel. De factuur geeft veel inzicht en je krijgt onder meer informatie over de kilometerstand, de datum, het bedrag en de locatie van tanken. Hierdoor is het in veel gevallen niet meer nodig om een accountant in te schakelen voor de belastingaangifte. Het verwerken in jouw administratie is een eitje. 

Als je als werkgever kiest voor een tankkaart voor je werknemers, kun je instellen tot welk bedrag werknemers kunnen tanken. Hierdoor krijg je duidelijkheid in je uitgaven en weet je maandelijks welk bedrag je maximaal kunt verwachten. 

Tanken bij alle tankstations

Met een tankkaart is het niet nodig om medewerkers te instrueren om alleen bij bepaalde tankstations te tanken. Kies voor een multimerken tankpas zodat ze bij alle tankstations terecht kunnen, ook de goedkopere tankstations. Het kan voordeliger lijken om te kiezen voor een tankpas van een bepaald tankstation. Bedenk echter dat dit voordeel al snel teniet wordt gedaan als je medewerkers extra kilometers moeten maken om bij dat tankstation te geraken. Doorgaans is een universele tankkaart slimmer om aan te schaffen.

Een tankkaart biedt talloze voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer. Ga jij direct een tankkaart aanvragen?