AV media
Image default
Industrie

Werkt u veilig met de kolomboormachine?

Aan het werken met een kolomboormachine zitten risico’s verbonden. Onveilige apparaten of een onveilige manier van werken met deze apparaten hebben al dikwijls gezorgd voor ongelukken op de werkvloer. U kunt in contact komen met de boor of draaiende boorspindel, uw werkstuk kan wegschieten wanneer het niet goed vast is gezet, u kunt geraakt worden door losschietend materiaal of u kunt gewond raken tijdens het breken van de boor. Dit soort zaken wilt u natuurlijk voorkomen. Daarom volgt hieronder een stappenplan hoe u ongelukken voorkomt.

Een kolomboormachine bij de expert

Machines Crispyn uit Maldegem is een Belgische leverancier van onder andere tafelboormachines. Bij deze specialist vindt u een uitgebreid assortiment aan kolomboormachines van het eigen merk Machines Crispyn. Deze machines hebben een uitgebreide, strenge test doorlopen en mogen alleen verkocht worden omdat ze deze test doorstaan hebben. Koopt u dus een kolomboormachine bij deze specialist, dan bent u verzekerd van de allerhoogste kwaliteit en veiligheid.

Eisen van een kolomboormachine

Een tafelboormachine moet aan een aantal eisen voldoen omwille van de kwaliteit, het gebruiksgemak en de veiligheid van het apparaat. De kolomboormachine moet bijvoorbeeld stabiel staan en een zo groot mogelijk deel van de machine moet afgeschermd worden. Deze afscherming moet bovendien een noodschakeling bevatten, zodat de boor uitspringt wanneer het scherm geopend wordt. Tevens moeten er een noodknop en een herstartbeveiliging op de machine zitten.

 

Zorg ervoor dat u veilig te werk gaat

Het is echter van belang dat u zelf ook een aantal regels volgt wanneer u gebruikmaakt van de kolomboormachine. Zet ten eerste uw werkstuk stevig vast. U dient ook alle loszittende kleding, accessoires en loshangende haren te vermijden om te voorkomen dat iets door de draaiende boor gegrepen wordt. Gebruik ook een scherpe boor, zodat u minder kracht hoeft uit te oefenen, wat kan leiden tot het breken van de boor. Reinig en smeer de boor regelmatig. U ziet, het is belangrijk om voldoende maatregelen te treffen als u met een boor gaat werken. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met de deskundige medewerkers van Machines Crispyn.

https://www.crispyn.be/