AV media
Image default
Aanbiedingen

Een airco onderhouden: zo doe je dat

Een airco is vrij makkelijk in onderhoud, maar dat betekent niet dat je een airconditioning helemaal niet hoeft te onderhouden door de jaren heen. Dit is beter voor de werking van de airco, maar ook beter voor de luchtkwaliteit in de woning. Meer weten over het onderhouden van de airco? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je er alles over!

Koelvloeistof bijvullen
Die heerlijke koel lucht die de airco de woning in blaast, heb je te danken aan koelvloeistof. Net als bij een auto moet de koelvloeistof in de airco af en toe bijgevuld worden. Als er niet genoeg koelvloeistof in de airco zit, kan het namelijk zo zijn dat de lucht minder koel wordt. Het bijvullen van de koelvloeistof is een heel precies werkje. Je doet er goed aan om dit door een monteur te laten doen. Het bijvullen van de koelvloeistof moet ongeveer één keer per jaar gebeuren.

Een schoon filter
Een airco blaast de hele dag lucht door een filter. Hoewel je het niet altijd direct doorhebt, hangt er vaak behoorlijk wat stof in de lucht. Dit stof komt ook terecht in het filter van je airco. Na verloop van tijd heeft dit een negatieve invloed op de luchtkwaliteit. Het is dus belangrijk om het filter regelmatig schoon te maken door het filter schoon te zuigen of te wassen. 

 

Een airco repareren

Soms maakt een airco een vreemd geluid of werkt het apparaat niet meer optimaal. Grote kans dat er dan een onderdeel kapot is. Als je een beetje handig bent aangelegd, kan je een airco vaak redelijk makkelijk zelf repareren. Hiervoor heb je natuurlijk wel de juiste airco onderdelen nodig. Voor deze onderdelen kan je terecht in de webwinkel van Fixpart.be. Hier vind je alles wat je nodig hebt de reparatie van je airco. Voor grote reparaties is het aan te raden om een monteur in te huren. 

 

https://fixpart.be/nl