AV media
Image default
Woning en Tuin

Welk stapelbed kopen? De online stapelbedden guide

Wanneer u een stapelbed voor u kinderen wilt gaan kopen, zijn er vele zaken waar u dient op te letten. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat u een veilig stapelbed kiest met valbeveiliging. Zo voorkom u dat u kind die boven slaapt, uit het bed valt en zich lelijk bezeert. Het goede nieuws is dat verreweg de meeste stapelbedden van een uitvalbeveiliging voorzien zullen zijn. De stapelbedden die in Nederland op de markt zijn worden gecontroleerd door een keuringsinstantie op veiligheid. Naast de uitvalbeveiliging zijn er een stuk meer zaken waar u rekening mee dient te houden bij het aanschaffen van een leuk en praktisch stapelbed. Lees in dit artikel waarmee u zoal rekening dient te houden. En kom tot de ontdekking wat voor stapelbed past binnen de slaapkamer van uw kinderen. Neem ook zeker een kijkje bij Emob voor een leuk stapelbed!

De prijs

Voor velen een zeer bepalende factor is de prijs van het stapelbed. Het liefst koopt u een stapelbed van zeer hoge kwaliteit voor een zo laag mogelijke prijs. Echter is het wel belangrijk dat uw kinderen prettig in het stapelbed kunnen slapen en zich er thuis in voelen. Het is fijn als een bed niet kraakt of piept. Of veel beweging maakt wanneer het bovenste kind zich omdraait in zijn/haar slaap. Om dat te voorkomen, kunt u het beste de meest goedkope stapelbedden overslaan. Deze zijn vaak relatief minder stabiel. Een andere optie is om het stapelbed eerst altijd in de winkel uit te proberen. Daarbij krijgt u al een idee over de stevigheid van het stapelbed. Een goed en stevig stapelbed hoeft echter zeker niet duur te zijn! Zo vindt u vanaf €170,- all simpele metalen stapelbedden die relatief stevig zijn.

Materiaalsamenstelling

Stapelbedden worden doorgaans uit metaal/aluminium of massief hout gemaakt. Het komt ook veel voor dat het bed deels massief hout is, terwijl meer decoratieve elementen gemaakt zijn van spaanplaat of MDF. Dit zijn restmaterialen waarmee u op goedkope wijze, een mooi uitziend bed kunt kopen. Vooral wanneer het bed gemaakt is in thema of ronde vormen, zal er dikwijls voor MDF als materiaal zijn gekozen. Dit materiaal laat zich makkelijk vervormen en bewerken. Een echt houten bed ziet er het meest luxe uit. MDF is speels en een metalen stapelbed is vooral ontzettend sterk en praktisch.

Het maximale draaggewicht

Let erop dat u een stapelbed koopt dat het gewicht van uw kinderen aan kan. Het is daarbij adviseerbaar om een stapelbed te kopen waarbij het belastbaar gewicht ruim onder het door de fabrikant opgegeven maximaal gewicht ligt. Als voorbeeld: wanneer het opgegeven maximaal gewicht 90kg bedraagt, doet u er goed aan om wanneer uw kinderen gezamenlijk 80kg wegen, niet voor dit stapelbed te kiezen. Uw kinderen zullen mettertijd ook zwaarder worden, waardoor het bed al relatief snel te zwaar belast zal worden. Een vuistregel is om te kiezen voor een bed waarbij uw kinderen gezamenlijk minimaal 20kg minder wegen dan het maximaal belastbaar gewicht.

De trap van het stapelbed

Een ander belangrijk punt is de trap van het stapelbed. Niet elk stapelbed laat zich gemakkelijk beklimmen. Wanneer uw kinderen jong zijn, kunnen ze zich nog niet altijd zo goed optrekken in/uit het stapelbed. Hierdoor is het bij jonge kinderen, aan te raden te kiezen voor een bed met schuine trap. Een rechte, verticale trap leidt gemakkelijker tot ongelukken. Brede traptredes zorgen daarnaast voor meer veiligheid. 

Het design

Tenslotte is het ook erg belangrijk dat u en uw kind gezamenlijk een leuk stapelbed uitkiezen. In een design waarbij u en uw kinderen beide tevreden over zijn. Smaak is een persoonlijke kwestie. Ga samen op onderzoek uit en kies een leuk stapelbed uit!