AV media
Image default
Woning en Tuin

Welk formaat opbouw zwembad moet ik kopen?

De GROTE topper onder de zwembadvragen: welke maat? Deze vraag beïnvloedt zoveel factoren wanneer u niet alleen uw bovengrondse zwembad koopt, maar ook wanneer u bouwt, onderhoudt en uiteindelijk geniet van de ruimte die u hebt gecreëerd. 

Begin met uw visie: hoe ziet u de achtertuin als u aan uw nieuwe zwembad denkt? Hoeveel ruimte neemt het opbouw zwembad in beslag en is er ruimte over voor iets anders, bijvoorbeeld voor uw terras of andere buitenelementen die u later wilt plaatsen? Hoewel uw zwembad uiteindelijk zo groot kan zijn als uw tuin en budget het toelaat, zijn er een paar belangrijke punten die u moet bespreken om ervoor te zorgen dat de gecreëerde ruimte aan al uw doelen voldoet.

Enkele overwegingen zijn zwembad specifiek:

  • Wat is het doel van het kopen van uw zwembad?
  • Wie gebruikt het zwembad?

Andere gedachten zijn meer gericht op de hele achtertuin:

  • Hoeveel terras wil ik hebben rond het zwembad?
  • Welke andere items (grills, meubels, spa, buitenkeuken, etc.) zou ik op het terras of in de tuin willen passen?
  • Welke beperkingen zijn er momenteel?

Waarom wil je een bovengronds zwembad?

Welke droom bracht u tot de beslissing om uw eigen zwembad te bezitten? Had u zich voorgesteld om te loungen naast een prachtige oase met kabbelende watervalgeluiden terwijl u geniet van de zon? Daar heeft u niet per se een enorm opbouw zwembad voor nodig en het extra geld dat wordt bespaard door een beetje (of veel kleiner) te gaan, kan worden besteed aan andere leuke dingen om uw tuin aan te kleden.

Een gemakkelijke keuze voor zowel jongere als gevorderde waterliefhebbers is een groot zwembad fijn. Zo kunt u de gevorderde zwemmer scheiden van de jonge kinderen. Een groot ovaal opbouw zwembad leent zich hier goed voor. Willen alleen kinderen zwemmen? Koop dan een klein zwembad.

Weet u nog niet welk formaat u moet kiezen? Neem dan contact op met een expert in bovengrondse zwembaden.

https://outathome.be/product-categorie/water/zwembaden/bovengrondse-zwembaden/