AV media
Image default
Internet

Succesvol pakketjes verzenden doe je met deze tips

Pakketten verzenden is nog nooit zo populair geweest. Het is tegenwoordig redelijk eenvoudig om zelf een bedrijf op te zetten met producten en ze vervolgens te verzenden en het wordt steeds eenvoudiger. Toch zijn er wel wat stappen waar je op moet letten als je pakketten succesvol wilt verzenden. Om je hierbij te helpen hebben we hier een aantal tips voor je, zodat je pakketjes op een juiste manier verzonden worden en aankomen bij je klanten.

Welk materiaal gebruik je om je pakketten mee te verzenden?

Niet alle producten zijn hetzelfde. Sommige producten hebben nou eenmaal een andere verzendmethode nodig dan andere producten. Het soort product wat je wilt verzenden bepaalt voor een groot deel het materiaal wat je zou moeten gebruiken voor het verzenden van je producten. Breekbare items pak je anders in dan bijvoorbeeld een trui. 

Er zijn tegenwoordig veel verschillende materialen te verkrijgen waar je je pakketten mee kan verzenden. Zo heb je bijvoorbeeld karton, hout en plastic, maar ook duurzamere opties als gerecycled karton of plastic. Bij het kiezen van het materiaal moet je vooral letten op het feit dat er nog wel eens wat mis kan gaan tijdens de verzending. Vooral met breekbare en of kostbare producten is het aangeraden deze goed te verpakken, zodat schade vermeden wordt.

Welke verzend labels gebruik je?

Om pakketjes te kunnen verzenden heb je natuurlijk verzendlabels nodig. Op de verzendlabels staat alle informatie die nodig is om het pakketje goed op de plaats van bestemming te kunnen leveren. Je kunt er voor kiezen om zelf verzend labels te maken van papier of stickers. Echter komt dit erg onprofessioneel over. Een beter idee is om verzendlabels te bestellen. De Dymo 11354 is een voorbeeld van een label die uitermate geschikt is voor het verzenden van pakketjes. Met een goed verzendlabel zorg je voor een stukje professionaliteit en maak je de kans kleiner dat er iets mis gaat bij het verzendproces.

Welke vervoerder kies je?

Een belangrijke keuze die je moet maken voordat je pakketjes gaat verzenden is de keuze van de vervoerder. De ene vervoerder is beter dan de andere in bepaalde situaties. Ga dus goed na welke vervoerder er geschikt is voor wat jij nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld pakketjes vanuit huis versturen binnen Nederland? Dan is Postnl een goede optie. Ze hebben overal kantoren en het is erg eenvoudig om pakketjes te verzenden. Wil je echter op grotere schaal pakketten verzenden en bijvoorbeeld ook naar het buitenland? Dan is DHL of DPD een betere optie.