AV media
Image default
Woning en Tuin

Septische put ledigen door een professional

Een goede werking van uw septische put is noodzakelijk als u gebruik wil maken van de toiletten in uw woning of bedrijf. Jammer genoeg komt het nogal eens voor dat de werking van de septische put niet optimaal is omdat de put te vol is geraakt of er in of rondom de put een verstopping zit. In deze gevallen moet de put geledigd worden. Hoe dat in zijn werking gaat leest u hieronder.

Waarom is er een septische put ledigen specialistisch werk?

Zelf een septische put ledigen kan levensgevaarlijk zijn. Probeer dit dan ook alstublieft niet te doen wanneer uw put niet meer goed functioneert of verstopt zit. Waarom is dit dan zo’n gevaarlijk werk vraagt u zich af? Dit is zo gevaarlijk aangezien er bedwelmende gassen zitten in de put. Wanneer u deze opent en hiermee in aanraking komt kunt u serieuze gezondheidsklachten oplopen. Neem het risico dan ook niet en schakel een ruimingsdienst van Putprobleem Kwijt in. Zij zijn gespecialiseerd in het ledigen van putten in heel België.

Hoe gaat een ruimingsdienst te werk?

Omdat het ledigen van een septische put zo’n gevaarlijk werk is werkt uw ruiming met een speciale zuigwagen. Aan deze wagen wordt een slang bevestigd en in de put gelaten. Via deze slang wordt de put vervolgens geledigd en in de zuigwagen gezogen. Deze zuigwagen rijdt naderhand naar een speciaal verwerkingsbedrijf die op een verantwoorde manier met de inhoud van de put om kan gaan. Door deze werkwijze aan te houden is er geen risico op gezondheidsklachten voor u en uw specialist. Heeft u dus een septische put die geledigd moet worden? Twijfel niet en bel of mail voor een afspraak.

Hoeveel kost een septische put ledigen?

Voordat u een specialist uitnodigt wilt u waarschijnlijk weten hoeveel dit u gaat kosten. Onze ruiming experts krijgen deze vraag op een dagelijkse basis en reageren eigenlijk altijd hetzelfde. Voordat hij een goede prijsindicatie kan geven heeft hij wat meer informatie nodig. Ieder geval is namelijk weer anders, waardoor er geen vaste prijs beschikbaar is voor het ledigen. Wanneer hij de volgende informatie ontvangt kan hij al een goede prijsindicatie geven:

  • Hoe groot is de put?

  • Zijn er extra handelingen nodig om de put te bereiken?

  • Gaat het alleen om het ledigen van de put of moet er ook ontstopt worden?

Wanneer hij al deze informatie heeft kan hij u een goede prijsindicatie geven. Gaat u akkoord? Dan gaat hij zo snel mogelijk aan de slag. Geïnteresseerd? Bel of mail dan voor een afspraak!

https://putprobleemkwijt.be/