AV media
Image default
Dienstverlening

Het lettertype voor drukwerk in Antwerpen: waar let je op?

Voor je drukwerk in Antwerpen wil je kiezen voor een goed en pakkend lettertype. Niet elk lettertype is geschikt voor printmedia en er zijn een aantal zaken waar je rekening mee wilt houden. Weet je zelf niet goed welke kant je op wilt met je drukwerk? Laat een ervaren partij voor hoogwaardig drukwerk in Antwerpen dan met je meedenken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld bij Look at Me te Wommelgem terecht. Deze partij is ook gespecialiseerd in bestickering in Antwerpen.

Zo kies je het juiste lettertype voor drukwerk in Antwerpen

Of je nu kiest voor bestickering of je toch liever drukwerk laat verspreiden in regio Antwerpen, in alle gevallen is de keuze voor een goed lettertype heel belangrijk. Een verkeerd lettertype kan een negatief effect hebben op de prestaties. Hieronder vind je drie punten om rekening mee te houden.

1. Zorg voor een goed leesbaar lettertype

Het spreekt voor zich dat een lettertype heel goed leesbaar moet zijn. Bepaalde lettertypen laten het lijken alsof bepaalde letters aan elkaar vastzitten of tonen een letter op afwijkende wijze. Dit komt de leesbaarheid van drukwerk in Antwerpen niet ten goede. Kies voor een duidelijk leesbaar lettertype zoals Arial, Times New Roman of Calibri.

2. Let goed op het kleurgebruik

Voor drukwerk in Antwerpen wordt vaak standaard gekozen voor zwarte letters, maar dit hoeft zeker niet. In de wereld van bestickering in Antwerpen zien we meer kleuren voorbij komen. Op de eerste plaats moet de kleur vooral passend zijn bij je huisstijl. Daarnaast moet je voorkomen dat de letters slechter leesbaar worden door de gekozen kleur. Geel is bijvoorbeeld alleen een goede keuze als de ondergrond donker is.

3. Maak het niet te druk

Probeer drukwerk en bestickering in Antwerpen eenvoudig te houden. Een te druk design zorgt er makkelijk voor dat de boodschap verloren gaat, en dat is zonde. Weet je niet precies wat voor jou de beste keuze is wat betreft lettertype en kleur? Laat je dan adviseren door deze professional in drukwerk en bestickering en geniet van hun uitstekende service.