AV media
Image default
Aanbiedingen

De strategieën om een bedrijf te kopen

De strategieën om een bedrijf te kopen

Er zijn verschillende methoden om een bedrijf te kopen. Welke methode voor u de juiste is, wordt over het algemeen bepaald door het doel achter uw aankoop van een bedrijf. Hier zijn de vier redenen, evenals de bijbehorende aankooptechnieken, die erbij horen.

 

Strategie

Er zijn een aantal goede redenen om een bedrijf over te nemen. Dit kan gebeuren als investering of om vrijwel onmiddellijk talrijke voordelen te verkrijgen. Wanneer de productie wordt verhoogd, daalt de kostprijs per eenheid, hetgeen een van deze voordelen illustreert. Strategische acquisitie is de koopstrategie die hier bij past.

 

Management

U kunt als manager een bedrijf kopen en het zelf leiden. Het is voor veel managers een ambitie geweest om uiteindelijk eigenaar van hun eigen bedrijf te worden. Er zijn een paar mogelijkheden om dit aan te pakken. U kunt een bedrijf stap voor stap kopen. Het voordeel van deze aanpak is dat u niet het hele bedrijf in één keer hoeft te kopen. Als u dat wilt, kan dat natuurlijk wel. Daarna wordt de transactie in één keer afgerond. Management Buy-In, of MBI, is de beste strategie voor deze aankoop.

Als manager heb je de keuze om het bedrijf waar je al werkt uit te kopen. Dit is een fantastisch alternatief voor een eigenaar, aangezien hij of zij niet hoeft te verkopen aan iemand die hij of zij niet kent en al veel vertrouwen in de bemanning zal hebben. Voor veel bedrijfseigenaren is het namelijk niet altijd eenvoudig om de fakkel aan iemand anders door te geven. De beste aanpak om een buy-out te gebruiken is via management buy-out, of MBO.

 

Groei

Met een groeistrategie is uw primaire doel de inkomsten en de winst te doen groeien. U neemt dan een kleiner bedrijf over met de bedoeling het groot te maken. Omdat de omvang van het bedrijf drastisch zal toenemen, is het van cruciaal belang dat het management voorbereid is. De koopstrategie die hier bij past, is de buy-and-buildstrategie.

 

https://www.marktlink.com/