AV media
Image default
Zakelijke dienstverlening

Bouw aan je merk met animatie video

Bouw aan je merk met animatie video

Elke marketeer zal het beamen: je merk is de ruggengraat van je bedrijf. Om aan je merk te bouwen moet je zorgen dat je zichtbaar bent. In online marketing betekent dit: traffic, traffic, traffic.

Bij het bouwen van je site en het schrijven van content heb je dan ook rekening gehouden met SEO. Je hebt een aantal campagnes lopen via Google Ads en je bent actief op social media. Maar er is nog een manier om aan je merkbekendheid te werken: whiteboard animatie video’s

Whiteboard animatie video

Een whiteboard animatie video is een animatiefilmpje waarbij een vertelstem iets uitlegt of een verhaal vertelt. Terwijl je luistert, zie je als kijker op een witte achtergrond tekeningen gemaakt worden die het vertelde illustreren. Doordat je ogen en oren dezelfde boodschap meekrijgen, versterkt dit de mate waarin je het vertelde begrijpt en onthoudt. Soms zit er een grapje in een whiteboard animatie video verwerkt, waardoor je een positief gevoel bij de animatie krijgt. In andere gevallen roept de animatie een emotionele toestand op, waardoor de kijker zich met het merk verbonden voelt.

Whiteboard animaties zijn dus een handige manier om mensen iets uit te leggen. Je kunt ze gebruiken op je website, maar ook op je social media kanalen. Dit geeft mensen de kans je online content te delen, waardoor jouw explanimation viral kan gaan. En daarmee stijgt je merk naar ongekende hoogten.

SEO

Een explanimation zorgt trouwens ook voor betere resultaten in Google. Door een explanimation blijven mensen langer op je site en klikken ze vaker door. Hierdoor kom je hoger in de zoekresultaten.

Conversies

Onderzoek toont aan dat explanimations bijdragen aan het verhogen van conversies. Een whiteboard animatie bouwt dus niet alleen aan je merk, het zorgt ook voor omzet.

Whiteboard animatie video’s  zijn de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen. Bij Donker Media kan je een animatie laten maken en begrijpen we wel waarom dat is. Maak gebruik van de door ons opgebouwde ervaring en laat ons jouw whiteboard animation maken. Wij beloven een heldere en transparante werkwijze en een op maat gemaakte animatie die past bij je doelgroep, je organisatie, je product of dienst en doelen.