AV media
Image default
Aanbiedingen

Afslanken zonder operatie? Laat je vetten bevriezen!

We zien het tegenwoordig overal: het ene dieet is nog hip en trendy, of het volgende wordt alweer volop gepromoot. En ook de sportscholen staan vol van mensen die zich eigenlijk tegen hun zin uitsloven. We willen namelijk allemaal dat maatje minder, en daar moet uiteraard voor gewerkt worden. Het is dan ook een droom van velen onder ons: vermageren zonder dieet of overmatig sporten. En een operatie zien we meestal ook niet echt zitten. Is dat wel mogelijk?

 

Een interactie tussen kou en vet: zo ontstond cryolipolyse

Uhm, cryo…wat? Cryo-lipo-lyse: een samenvoeging van de woorden cryo (koud), lipo (vet) en lysis (vernietiging). Het betekent dus niets minder dan vernietiging van vet door koude. De eerste aanzet kwam er in de jaren ’70. Artsen kwamen tot de ontdekking dat kinderen die veel ijs aten, steeds diepere kuiltjes in hun wangen kregen. Op dat moment werd hier niet verder over nagedacht. Tot tien jaar later, toen twee onderzoekers van de Harvard University de interactie tussen koude en vet gingen onderzoeken. Dat bleek een positief verband te hebben, en zo ontstond de afslanktechniek die we vandaag kennen: afslanken met cryolipolyse.

 

Afslanken met een simpele pad

Het lijkt te mooi om waar te zijn. Afslanken door simpelweg stil te liggen, met een gelpad en een applicator op je huid. Toch is dat wat cryolipolyse doet. Deze pad wordt eerst verwarmd tot een gecontroleerde temperatuur, om vervolgens snel af te koelen tot -10°C. De warmte stimuleert de cellen, en de snelle afkoeling breekt de vetcellen vervolgens af. Zo wordt het onderhuis vetweefsel vernietigd en begint dus het afslankproces. In de weken daarna voert je lichaam zelf de vernietigde vetcellen af op een natuurlijke manier.

 

Simpel én veilig

Een belangrijke vraag die we ons bij zo’n behandeling logischerwijs stellen: is de procedure wel 100% veilig? We willen natuurlijk niet blijven zitten met schade aan de huid, vervelende neveneffecten of rare kronkels op of in ons lichaam. Gelukkig kunnen we hier een eenduidig antwoord op geven: cryolipolyse is een betrouwbare en natuurlijke methode om ongewenst vet te verwijderen. Op wat roodheid of lichte blauwe plekken na zijn de bijwerkingen zeer minimaal. Bovendien kan je na de behandeling meteen weer verder met je sociale bezigheden. Je hoeft dus niet eerst te herstellen.

 

Vind een arts die bij je past

Niet alleen de behandeling zelf moet aan jouw wensen voldoen. Ook met de behandelende arts en de kliniek voel je best een klik. Je legt je lichaam dan ook niet in handen van iemand die je niet vertrouwd. Daarom plan je best vooraf een kennismakingsgesprek in. Bij Lazeo is dat de standaard procedure: voordat de behandeling effectief wordt uitgevoerd, is een intakegesprek noodzakelijk. Tijdens het gesprek wordt onderzocht of je in aanmerking komt, en wat jouw wensen en behoeften zijn. Alleen zo bereik je het beste resultaat.