AV media
Image default
Aanbiedingen

Waar en aan wie auto's te verkopen

tweedehands auto belgie site

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

U wilt uw auto verkopen, maar aan wie moet u hem verkopen? Voor particulieren of professionals? Vergeet niet de documenten te lezen over het opstellen van de advertentie. Wil je vooral de scherpste prijs krijgen, of wil je zo snel mogelijk van je auto af zonder jezelf teveel energie te geven?

Automerk dealers

Als u na het bespreken van de aankoopprijs van de nieuwe auto nog steeds korting kunt krijgen op het kopen van een nieuwe auto, dan is dit een praktische en interessante oplossing die u niet mag negeren. Tegenwoordig hebben veel merken hun eigen verkooppunten voor gebruikte auto’s.

Het voordeel hiervan is dat als u snel wilt verkopen en van plan bent een nieuwe auto bij dezelfde dealer te kopen, dit een goede oplossing is. Praat niet over de aankoopprijs voordat u over een korting voor een nieuwe auto onderhandelt! Als u een auto van hetzelfde merk koopt, krijgt u een betere prijs.

Tweedehands experts

Als u via tweedehandse experts wilt werken, kunt u uw zaken snel regelen. Hun levensonderhoud is eigenlijk de verkoop van gebruikte auto’s. Maar verwacht niet dat ze uw auto tegen de volledige marktprijs overnemen, want ze betalen meestal 20% tot 30% minder dan particulieren. Ze moeten eigenlijk btw betalen en ze moeten ook eventuele onderhoudskosten en winstmarges in de autoverkoop innen.

Als u echter geen voertuigkeuring op zondag wilt uitvoeren, reparaties wilt uitvoeren of potentiële kopers wilt verwelkomen, dan is dit de ideale oplossing. Controleer de staat van uw auto voordat u een professional raadpleegt. Als je hoort dat je auto waardeloos is en dus nog steeds goed voor schroot, dan kun je beter naar een andere verkoper gaan.

Parking verkopen

We raden u ten zeerste aan niet te verkopen. Deze markten voor tweedehandsautohandel worden in sommige supermarkten meestal op zondagochtend georganiseerd (steeds minder mensen geven toe). Zolang je tussen de 15 en 25 euro betaalt, kun je daar je auto parkeren (en wachten op de koper). Het enige voordeel van deze markten is dat ze het grootste aantal potentiële kopers aantrekken. Maar aan de andere kant is dit een overval, en dan de koper? Diefstal, carjacking en verschillende misleidingen komen veel voor.

Als u deze markten wilt bezoeken om uw auto te verkopen, overweeg dan deze tips serieus!

Laat u niet bewerken door verschillende klanten die u altijd vertellen dat uw auto slechts de helft van de prijs waard is. Meestal is dit een groep die alleen in jou geïnteresseerd is, bij het sturen van een koper wil je maar meer dan de helft van de prijs betalen, zodat je kan overtuigen. Mensen begeleiden met vervoer. Na verkoop van de auto moet je naar huis.

Gebruik geen contant geld (u zult niet de eerste zijn die valse bankbiljetten in pollen stopt) en accepteer nooit vreemde valuta. Liever betaling per cheque. In tegenstelling tot een cheque met een bankpasgarantie, trekt de bank het bedrag van de cheque van de rekening van de koper en stort deze op de interne rekening van de bank om het bedrag te garanderen dat is opgegeven door de persoon die de cheque heeft ontvangen. Bel het bankkantoor van de koper om er zeker van te zijn dat het document authentiek is en om de identiteitskaart van de koper te verkrijgen. Rekening houdend met de openingstijden van de bank. Als de bank gesloten is, accepteer dan geen cheques totdat u de bank zelf bereikt.

Particulier geadverteerd

Als u er de nodige tijd (en geld) aan wilt besteden, is het erg interessant om uw auto via advertenties aan te bieden. Professionals willen misschien autovuil kopen zonder inspectiecertificaten of slijtage van onderdelen, maar u moet het niet met een individu proberen. Hij wilde een auto in bijna perfecte staat, voorzien van inspectiecertificaat, Car-Pass en originele reparatiehandleiding. Als u geen haast heeft om een ​​auto te verkopen, en u bent bereid om de nodige energie te besteden om een ​​goede prijs te krijgen, verkoop uw auto dan via reclame aan een particulier.

Voorzorgsmaatregelen bij verkoop aan particulieren

Als u aan een persoon wilt verkopen, is de toestand buiten de auto meestal zijn enige referentiepunt. Simuleer en proef de auto en stop alle documenten en facturen in een map zodat potentiële kopers alles meteen kunnen zien. Er zijn trouwens gespecialiseerde bedrijven die een opknapbeurt voor uw auto willen maken. Vervolgens zorgen ze ervoor dat de binnen- en buitenkant grondig worden gereinigd. Dit kost je 125 tot 250 euro.

“Te koop”

Sommige mensen zetten een bord “te koop” op het achterruitglas. De wet verbiedt deze praktijk. de reden? U mag de chauffeur die u volgt niet afleiden. Als uw auto echter op privéterrein staat, kunt u deze negeren, maar mensen hebben dergelijk gedrag gedereguleerd. Wil je toch zo’n poster gebruiken, vergeet dan niet een belastingzegel te plakken.

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/gratis-auto-verkoop-sites/