AV media
Image default
Woning en Tuin

Kies voor een nieuwe kachel en laat uw oude vervangen

Een oude houtkachel produceert meer fijnstof dan zijn nieuwe variant. Dit is niet alleen schadelijk voor het milieu, maar het is ook niet gunstig voor uzelf. Een deel van dit fijnstof ademt u in en dit kan gevolgen hebben voor uw gezondheid. U kunt last krijgen van een brandend gevoel in uw ogen, een gevoel ervaren van kortademigheid en eventueel zelfs van hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid. Daarnaast heeft de uitstoot van fijnstof schadelijke gevolgen voor het milieu. Laat daarom uw oude kachel vervangen voor een nieuwe variant die wél aan alle recente regelgeving voldoet.

Kies een moderne variant kachel

Kies ervoor om uw oude kachel weg te laten halen en bestel een variant die aan alle nieuwe regels voldoet. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een paletkachel. Een pelletkachel werkt ongeveer op dezelfde manier als een houtkachel, maar er is een verschil. De pelletkachel zorgt namelijk zelf voor een goede verbranding met minimale uitstoot, dankzij een regelunit. Het ontsteken van de pellets gebeurt in tegenstelling tot een houtkachel volledig automatisch. Het vervangen van een kachel is niet zomaar een klus die u zelf even doet. Het is zeer van belang dat de kachel op een veilige en goede manier wordt geplaatst om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren of erger: een brand ontstaat. Kies er daarom voor om uw kachel aan te schaffen bij een partij die van zowel van de kachel zelf als van het plaatsen verstand heeft.

Welke partij heeft verstand van het vervangen van een kachel?

Nu vraagt u zich waarschijnlijk af welke partij dan geschikt is voor het vervangen van uw oude (hout)kachel. Misschien heeft u al wat rondgekeken. Maar heeft u ook al naar het bedrijf Morial gekeken? Dit bedrijf heeft verschillende soorten kachels te koop staan. Maar ze hebben ook vakmensen die uw oude kachel kunnen vervangen. Zo weet u zeker dat het op een goede en veilige manier gebeurt, waardoor u nog jaren kunt genieten van uw nieuwe kachel.

https://morial.be