AV media
Image default
Woningen

Architectenbureau uit Antwerpen, bouwmeester én bouwkunstenaar

In 1553 werd naar verluidt voor het eerst het woord ‘architectuur’ genoemd. Het woord is zoals zoveel woorden afgeleid uit het Grieks. Namelijk van het woord: arkhitektonia. Bij de term architectuur ging het vooral om de techniek van het bouwen. Een architect werd gezien als bouwmeester. Een functie die bij de oude Grieken een hoog aanzien had. Vandaag de dag, als men het in de volksmond heeft over architectuur, wordt er meer gesproken over de kunst van het bouwen. Men heeft het dan vaak over iconische gebouwen met wereldfaam.

Architecten als bouwmeesters

Architectonische gebouwen worden vaak gezien als kunstwerken waarin geleefd, gewerkt en gewoond kan worden. Toch gaat het bij negen van de tien architectenbureaus vooral om het ontwerpen van gebouwen die doen wat ze moeten doen. Een woning moet een plek worden om in te wonen. Een kantoor, daar moet in gewerkt worden. Een school, daar moet in geleerd worden. En een zwembad, daar moet men lekker kunnen zwemmen. Uiteraard wel in de smaak van de architect en wat past in het straatbeeld maar een architect heeft simpelweg te maken met een budget en een deadline. Het werk van een architectenbureau in Antwerpen van nu is meestal zoals de oude Grieken het al zeiden. Architecten zijn bouwmeesters: meesters van de techniek.

De beste bouwmeester en ook een beetje bouwkunstenaar

Het architectenbureau te Antwerpen Daan Van Troyen bvba, gesitueerd in Hombeek, stelt zich als doel om de beste bouwmeester te zijn. Dus een gebouw moet niet alleen functioneel zijn maar ook nog leuk om naar te kijken. Bij dit architectenbureau uit Hombeek, in de provincie Antwerpen, vinden ze het dan ook erg belangrijk goed de wensen met de klant te bespreken. Dit zodat het architectenbureau in Antwerpen niet alleen gezien wordt als bouwmeester maar ook een beetje als bouwkunstenaar. Want dat is uiteindelijk voor een architect toch het allerleukste. Een woning ontwerpen om trots op te zijn en waar mensen nét iets langer naar blijven kijken.