AV media
Image default
Media

Commerciele fotografie

STUDIOVHF, veelzijdig maar niet gemiddeld!

De fotostudio van Vincent Hartman Fotografie groeit gestaag uit tot een landelijke aanbieder van fotografische dienstverlening. De handelsnaam STUDIOVHF met gelijknamige website richt zich op de zakelijke afnemer van fotografie. De studio specialiseert zich in toegepaste commerciele fotografie en beeldcommunicatie. Daaronder vallen de disciplines reclame- en productfotografie, bedrijfs- en interieurfotografie en redactionele fotografie. In de studio (of op locatie) werken 2 fotografen, te weten Vincent Hartman (1966) en zijn nicht Iris Hartman (1993).

Vincent Hartman

Vincent is een geboren en getogen Zwollenaar en groeide op in een gezin met 4 kinderen waaronder de vader van Iris. Vincent fotografeert sinds de eind jaren tachtig en zette zijn eerste schreden op het pad van de professionele fotografie in de beginjaren negentig. Toen nog voornamelijk voor particuliere opdrachtgevers, fotografeerde hij portretten in de studio, op locatie en bruidsreportages. Zijn vrije werk bestond uit landschap, architectuur en glamour portretten. De start van Vincent Hartman Fotografie als officieel bedrijf vind zijn oorsprong bij de studie Commerciele Economie die Vincent toen volgde aan de HEAO in Zwolle. Hij exposeerde op de hogeschool en fotografeerde voor de studentenvereniging. Een docent marketing die naast zijn onderwijswerk een communicatiebureau had begon hem in te huren voor diverse klussen en verlangde een fatsoenlijke rekening met BTW. Kort daarna werd de inschrijving officieel en begon Vincent zijn nieuwe bedrijfje te promoten. Dit leidde al spoedig tot klanten als Reat automatisering en Edel tapijt. De jaren daarna ontwikkelde hij niet alleen zijn eigen films in de donkere kamer, maar ook zichzelf om uiteindelijk via de Fotoacademie zijn studio te vestigen even buiten Zwolle als STUDIOVHF, creatief vakfotograaf concept klant.

Iris Hartman

Iris is geboren in Bodegraven en is via Lichtenvoorde uiteindelijk in Ede terechtgekomen. Iris heeft een brede interesse en even leek het er op dat ze een professionele amazone zou worden, totdat ze de camera ter hand nam en startte met de voltijd fotografie opleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Deze opleiding heeft ze in 2014 succesvol afgerond. Iris doet nu ervaring op bij STUDIOVHF als assistent fotograaf, maar neemt daarnaast ook haar eigen opdrachten aan. Iris is een bijzonder getalenteerde fotograaf met de specialisaties: product, food en packaging. In haar kritische en nauwgezette wijze van werken is een zekere familietrek te ontdekken en dit leidde al tijdens de opleiding tot uitmuntende foto’s op gebied van de productfotografie. Toen Vincent haar ging bellen voor advies, werdt het tijd de samenwerkingsbanden aan te halen. Iris vervolgt haar opleiding aan de fotovakschool in de richting toegepaste fotografie en beeldcommunicatie en hoopt daar af te studeren als Bachelor of Design.

STUDIOVHF verzorgt de meest uiteenlopende fotografie voor haar opdrachtgevers. Van portetfotografie tot technische productfotografie, sport- en actiefotografie, maar ook landschap, architectuur en interieur. Ge-ensceneerde reclamefotografie in opdracht van reclamebureau’s en fotografie in de agrarische sector. Iris Hartman zal het portfolio verder uitbreiden met food en minitieuze productfotografie.

Wij nodigen u uit het portfolio te bekijken en horen u graag als u vragen heeft.

http://www.studiovhf.com